Kvalitetna njega kože

nasmiješena žena

Zdravlje mora biti na prvom mjestu, a dok sve više razmišljate o tome koje zdrave namirnice uključiti u svakodnevni jelovnik i kako određeni dio vremena posvetiti aktivnostima poput trčanja, hodanja i sl. ne treba zaboraviti i na najveći organ ljudskog tijela.

Ulogu kože ne treba zanemariti jer su njezine funkcije važne za život, poput zaštite tijela od raznih bakterija i reguliranja temperature. Svaka promjena na koži trebala bi biti znak za odlazak kod doktora jer dugotrajno čekanje nije dobro ako se na vrijeme mogu poduzeti određene radnje da se očuva zdravlje.

Koža je od svakodnevnih oštećenja zaštićena uljima koje sama izlučuje. Dobro je znati kako spomenutom procesu možete i sami pomoći. Važno je znojiti se.

Iako je vladalo vjerovanje kako je znoj loš jer ima neugodan miris, on je potreban za zdravlje iz razloga što se znojenjem čovjek rješava otrova koji su se nakupili u tijelu. Dobro je tijekom vrućih dana obavljati bilo vrtne aktivnosti ili možda bicikliranje jer upravo se na taj način potiče znojenje.

Koliko ste puta imati priliku čuti kako je sunce opasno? Potrebno je izbjegavati izlaganje kada je sunce najjače kako bi se spriječila pojava opeklina, ali to ne znači da trebate izbjegavati sunce u potpunosti.

Kada još ne postoji opasnost od opeklina treba izaći van bez zaštite i pustiti da vam koža upije malo sunca najviše 10 minuta. Oni sa svijetlom puti mogu i kraće. Dokazano je da boravak na suncu doprinosi proizvodnji vitamina D koji pomaže ojačati kosti.

Zdravlje kože je važno, ali isto tako treba voditi računa o ljepoti jer je važno biti zadovoljan svojim tijelom. Poneka krema, ulje i losion ne mogu odmoći jer zahvaljujući sastojcima koje imaju vaša koža će imati neodoljiv sjaj te biti mekana i podatna.

Koliko je ponekad bolje koristiti lijekove koje ste sami napravili od biljaka tako je dobro iskoristiti njihove prednosti i prilikom njege kože. Pokazalo se da je dobro imati kućne biljke jer upravo one vlaže zrak u stanu što pomaže kod očuvanja vlažnosti kože.

Maslinovo ulje može isto tako pomoći kod osvježavanja i hidratizacije kože, a sve što treba napraviti je utrljati nekoliko kapi ulja na lice ili negdje drugdje gdje mislite da postoji potreba.

Za one koji žele spriječiti pojavu bora mogu umjesto krema za lice koristiti kreme protiv sunca jer se tako sprječava starenje kože.

Važna je ljepota iznutra, a isto tako i ona izvana. Čovjek kada se osjeća dobro zrači pozitivnom energijom i ima osjećaj da može napraviti sve što zamisli. Samopouzdanje je na visokom nivou, a bez stresa i negativne energije bit će i manje problema sa zdravljem.

Autor: S.Š., Foto: Andresr/Shutterstock