Kupovina kvalitetne šminke

kvalitetna sminka

Iako se svi volimo šminkati, rijetko koja će od nas investirati novac u kvalitetnu dekorativnu kozmetiku poznatih brandova. Naravno, činjenica je da kupnjom nekog branda, vi plaćate njegovo ime, no ipak, najčešće iza takvog branda stoji i prava kvaliteta u odnosu na drugu dekorativnu kozmetiku.

Možda ne znate zašto je vrhunska dekorativna kozmetika kvalitetna i što možete dobiti od nje pa ćemo vam u nastavku navesti nekoliko prednosti izdvajanja malo više novaca kako biste dobili pravu kvalitetu.

Kod šminke koju kupujete u standardnim trgovinama, nema toliko izbora kada su u pitanju boje prilagođene tipu i puti kože. Kada govorimo o šminki, prikladna boja je najbitniji element šminke. Visokokvalitetna brandirana šminka je namijenjena osjetljivoj koži, dok šminka nižeg cjenovnog ranga, nije.

Vrhunska šminka vas ne bi trebala razočarati niti kada govorimo o bojama, nanošenju i postojanosti šminke. Takva šminka u sebi sadrži puno kvalitetnije pigmente boja koje se neće zgrudati, promijeniti boju, a izgledat će prirodnije i trajati dulje, posebice vodootporna šminka. Ista stvar vrijedi i za četkice i druge aplikatore kojom nanosimo šminku.

Kvaliteta sastojaka u vrhunskoj šminki mora biti poštivana zbog standarda kvalitete tako da je minimalna mogućnost da će se u njima nalaziti sastojci koji štete koži, dok je kod šminke nižeg ranga to ipak mogućnost. Postoji vrlo mala mogućnost da vrhunska šminka izazove nekakve iritacije na koži, a kod šminke nižeg cjenovnog ranga se to može dogoditi.

Možda o ovome niste ni razmišljali, ali promislite koliko vam se puta šminka raspucala samo od jednog pada na pod, ili vam pukla plastika, ili se nešto razlilo po torbi? Kod vrhunske šminke se to ne bi trebalo događati jer su pakiranja puno kvalitetnija i otpornija na takve nezgode.

U trgovinama vrhunske šminke se nalaze djelatnici koji su stručni i od pomoći pri odabiru odgovarajuće šminke za vaš tip kože, a možete na licu mjesta dobiti i demonstraciju šminke.

Autor: S. G., Foto: Djile/Shutterstock