Kupka za stopala

lijepa stopala

Nakon napornog radnog dana često vam se događa da su vam noge bolne i otečene. Priuštite si wellness za noge kod kuće u kupaonici. Pripremite kupku za stopala i pretvorite vašu kupaonicu u pravu malu oazu za opuštanje. Za ovu kupku za stopala bit će vam potrebno samo pola sata, a nakon nje vaše će noge zablistati i biti opuštene.

Kupka za stopala

U kadicu za noge ulijte toplu vodu i ubacite u nju malo mirisne soli ili bilo koje drugo sredstvo za opuštanje nogu. Položite noge u kupku i opustite se. Iskoristite tih 20 minuta za meditaciju i opuštanje cijelog tijela. Nakon ove što prođe vrijeme, odmah ćete osjetiti poboljšanje, noge će vam biti odmorne i meke.

Pogledajte u videu kako uz pomoć prirodnih sastojaka možete napraviti mirisnu kupku za stopala!

Nakon opuštanja vrijeme je za piling stopala. Najprije oljuštite posebnim spravicama tvrdu i mrtvu kožu sa stopala, a posebnu pozornost posvetite žuljevima. Potom umasirajte piling za noge. On će dodatno ukloniti mrtvu kožu s nogu i noge će nakon toga biti mekane bez zadebljanja. Dobro izribajte, a kada ste gotovi stopala možete isprati i osušiti.

Vrijeme je da nahranite kožu stopala vlažnom hidratantnom kremom. Isprobajte neke od ovlaživača ili koristite svoju omiljenu kremu.Ako su vam noge teške i umorne, isprobajte kreme na bazi paprene metvice koje će ih osvježiti i rashladiti. Namazati možete i gležnjeve jer su i oni često na udaru boli.

Na kraju, vrijeme je da uredite i nokte kako bi dojam bio potpun. Osim što ćete se osjećati bolje, tome će pridonijeti i veseli izgled vaših noktiju nalakiranih u vašoj omiljenoj boji. Kod lakiranja koristite bazni i završni lak kako bi lak što bolje izgledao i duže trajao na vašim noktima.

Nakon što ste završili s pedikurom i kupkom za stopala, dobro očistite i dezinficirajte sva pomagala koja ste koristili za njegu stopala.

Priuštite svojim stopalima bar jednom tjedno ovaj tretman i ne zanemarujte ih! Osim što će vaše noge ljepše izgledati, osjećat ćete se odmornije i opuštenije. Neka vam to bude pravi mali ritual za opuštanje!

Autor: M.L., Foto: Yeko Photo Studio/Shutterstock