Kupaonica – kako ju urediti

Lijepa kupaonica, Foto: photosphobos/Shutterstock

Uređenju kupaonice se danas pridaje više pažnje nego prethodnih godina, a sve zbog toga što je sve više onih koji se nakon napornog radnog dana žele opustiti u ugodnom okruženju. Kupaonice su postale prava mala opuštajuća oaza mira, a da bismo to postigli, potrebno je uložiti truda u njihovo uređenje.

Kod dizajniranja kupaonica više se ne razmišlja samo s praktičnog aspekta, već i estetskog, a razlog zašto mnogi zanemaruju estetiku leži u tome što misle da se radi o nepotrebnom trošku. No, lijepo uređena kupaonica može se postići i uz minimalne ili gotovo nikakve troškove. Želite li saznati kako urediti kupaonicu bez većih troškova, pogledajte naše ideje u nastavku.

Boja zidova u kupaonici

Ne morate uvijek igrati na sigurno i birate dosadne i beživotne boje. Dodajte kupaonici vedrinu uz snažne i duboke boje. Tako će ona imati osobnost kao i ostale prostorije u vašem domu. Ako birate snažnije boje, prilagodite namještaj. Preporučuje se da uređenje tada bude minimalističko.

Riješite se nepotrebnih stvari

Mnogi u kupaonicu natrpaju puno nepotrebnih stvari i ona im služi kao odlagalište. Riješite ih se i spremite ih na drugo mjesto. Također, složite stvari poput šminke, krema, četki u kutije ili ormariće. Ako nemate dovoljno mjesta u ladicama, u trgovini možete pronaći razne dekorativne košare i kutije.

Spremite prljavo rublje

Nabavite lijepu košaru za rublje i odložite je u nju. Nije lijepo niti poželjno vidjeti nered u kupaonici, a posebice razbacamo rublje uokolo.

Boja namještaja za kupaonicu

Većina kupaonicu uređuje u svijetlim i neutralnim tonovima. Ako se odvažite za promjenu, predlažemo ormariće u crnoj ili sivoj boji. Djelovat će otmjeno i elegantno. Ako nemate novca za kupnju novih, obojite stare i unesite im dašak elegancije.

Ogledalo za kupaonicu

Kao što i namještaj može osvježiti kupaonicu, isto tako to može postići i kupaonsko ogledalo. Ako ne želite kupovati novo, osvježite postojeće. Zalijepite uz sam rub školjkice ili neki drugi detalj.

Osvježite prostor detaljima

Podarite vašoj kupaonici živost uz lijepe dekoracije. Stavite na police živo ili umjetno cvijeće, svijeće, slike ili zanimljivu zavjesu za kadu. Budite kreativni i poigrajte se maštovitim detaljima.

Da biste lijepo uredili kupaonicu, ne trebate ulagati puno novca. Već i male preinake mogu značiti puno i pružiti vašoj kupaonici poseban šarm i toplinu. Pokušajte je urediti prema spomenutim idejama i uživajte u vašoj čarobnoj oazi opuštanja.

Autor: M.L., Foto: photosphobos/Shutterstock