Kućni tretman za pomlađivanje

njega tijela

Postoje razni tretmani za ljepotu, a među njima se posebno izdvajaju oni za pomlađivanje. Vrijeme ne možete zaustaviti i zato je važno znati kako doprinijeti ljepoti kože u zrelim godinama. Kožu možete njegovati u kozmetičkim salonima, a možete i uz pomoć kućnih tretmana.

Struka je bila složna u jednom, a to je da za lijepi izgled i borbu protiv bora treba krenuti puno ranije i to počevši već u dvadesetim godinama. Nikada nije prerano za voditi brigu u svom tijelu, a mnogi griješe kada započnu onda kada su se već pojavile prve bore. Neće vas puno koštati novca ni vremena da svako jutro započnete s pravom kremom.

Osim kozmetičkih preparata važan je i zdravi način života koji podrazumijeva zdravu prehranu i velik broj aktivnosti. Kako je važna ljepota izvana tako je neophodna i ona iznutra,a od koje sve polazi.

Zahvaljujući ljekovitim namirnicama koje postoje u vašem domaćinstvu tretmane pomlađivanja možete raditi kod kuće. Tako nećete potrošiti puno novaca, a osjećat ćete se bolje i izgledat ćete ljepše. Nastojte svakih tjedan dana napraviti tretman nakon čega će koža izgledati preporođeno.

Vaš se tretman sastoji od tri koraka, a započinje masažom lica, vrata i dekoltea. Namažite ruke uljem i krenite lagano razmazivati po licu, vratu i dekolteu. Pazite da ste obuhvatili cijelo područje, a nakon što ste oprali ruke od ulja, uzmite losion i prijeđite s njim preko spomenutog područja.

Nakon ulja slijedi piling. Važno je da ste cijelo vrijeme nježni prema svojoj koži, jer grubošću nećete dobiti ništa. Smjesu za piling možete složiti od morske soli i malo maslinovog ulja. Prijeđite preko određenih mjesta laganim pokretima i odstranite mrtve stanice kože.

Na kraju dolazi hidratantna maska koju ćete nanijeti na lice i držati oko 10 minuta. Uklonite masku vlažnim ručnikom, a zatim uzmite hidratantnu kremu i osim lica nanesite ju na vrat i dekolte. Sada je vaša njega potpuna i spremni ste zablistati u svakoj situaciji.

Autor: S.Š., Foto: Dash/Shutterstock