Kreme protiv bora

krema za lice
Krema za lice, Foto: Bochkarev Photography/Shutterstock

Kreme protiv bora, da ili ne? Pitanje je to koje se provlači već duže vrijeme, budući da još uvijek nije u poptunosti razjašnjeno pitanje njihovog učinka. Djeluju li one uopće i u kojoj mjeri? Vjeruje se kako nisu štetne i ne mogu naškoditi, ali za vidljivije i učinkovitije rezultate bilo bi najbolje obratiti se stručnjacima u salonima, osposobljenim za takvu vrstu tretmana.

Danas se na tržištu nude kreme koje obiluju moćnim sastojcima poput retinola, bakrenih peptida i drugih važnih saveznika koji pomažu da nam koža igleda bolje. Iako je starenje prirodan dio procesa, još uvijek velik dio nas pokušava taj dio odgoditi za što je kasnije moguće.

Njega kože je važna, a pogotovo dio oko očiju gdje je najtanja, a samim time i podložnija raznim negativnim ishodima kao što su bore. Koža je na tom djelu osjetljivija i podložnija isušivanju, jer se tu ne nalaze lojne žlijezde.

Upravo iz tog razloga važno je za taj dio kože koristiti proizvode namjenjene za to područje. Radi se o kremama koje pored navedenih sastojaka sadrže i ostale ključne sastojke koji pomažu kožu pomladiti i učiniti da izgleda mlađe nego što je to u stvarnosti.

Kreme protiv bora sadrže sve blage sastojke koji ne nadražuju kožu, a to su prirodne tvari biljnog podrijetla, ulja, vitamini i antioksidansi. Kreme su stvorene na taj način da potiču cirkulaciju.

Kozmetički proizvodi namjenjeni njezi kože na licu drugačiji su od svih ostalih usmjerenih na ostala područja na tijelu. Osim što imaju drukčiji ph od 6.8 – 7.3, oni ujedno moraju biti oftalmološki testirani, jer se na taj način pruža zaštita od alergija i drugih potencijalnih komplikacija za oči.

Vjerojatno najugroženije područje su kapci koji moraju biti posebno tretirani, pa tako i za vrijeme skidanje šminke morate paziti da koristite primjerene proizvode.

Osim krema postoje estetski tretmani i kirurški zahvati koji nisu jeftini, stoga je sve više žena koje ipak posežu za kremama koje pomažu barem u nekoj mjeri.

Autor: S.Š. Foto: Bochkarev Photography/Shutterstock