Krema od nevena

krema od nevena

Neven je jedna od poznatijih biljaka koja dolazi iz porodice glavočika, a čija se ljekovita svojstva primjenjuju još iz vremena Starog Egipta. Upravo su Egipćani zaslužni za njegovu široku primjenu diljem svijeta. Rječ je o ljekovitoj biljci koja se koristi kod liječenja raznih kožnih oboljenja te naravno kao začin. Neven je prije svega jednogodišnja biljka s prepoznatjivim žuto-narančastim cvijetom.

Kako vani tako i na našim područjima već neko vrijeme neven i svi njegovi proizvodi drže vodeće mjesto među preparatima koji pomažu kod boljeg izgleda same kože. To nije nikako zanemarivo budući da se radi o najvećem oragnu na tijelu koji pokriva cijelu njegovu površinu.

Njegova ljekovitost manifestira se na nekoliko načina, a među njima treba izdvojiti bolju prokrvljenost i razvoj novijih stanica, zbog čega je iznimno koristan kod zacjeljivanja mnogih rana. Liječnici ga isto tako preporučaju za uklanjanje bradavica i akni.

Preporuča se isto tako i za njegu samog lica, pogotovo kod onih koji imaju problema s proširenim porama i naravno aknama. Tu se prije svega misli na kreme od nevena koje obiluju kvalitetnim sastojcima.

Među kvalitetne sastojke treba uvrstiti flavonoide i opuštajuća eterična ulja koja svojim čarobnim djelovanjem pomažu kod bržeg zacjeljivanja i naravno smanjivanja upalnih procesa koji mogu nastati na samoj koži.

Za sve one koji imaju problema sa suhom i ispucalom kožom što najviše dolazi od izražaja tijekom hladnih, zimskih dana preporuča se upravo krema od nevena. Vaše će ruke vrlo brzo nakon nanošenja imati opet onaj nježni izgled bez ikakvih tragova ispucale kože.

Autor: S.Š., Foto: Bochkarev Photography/Shutterstock