Kreiraj mobilnu aplikaciju i osvoji 50.000 kn

vk-natjecaj

Tvrtka Virtualni koncepti iz Zagreba, nova tvrtka na tržištu mobilnih i web aplikacija, raspisala je izuzetno zanimljiv natječaj za kreativne geekove u kojem je moguće osvojiti vrijedne novčane nagrade. Sve što treba učiniti jest poigrati se, biti kreativan, zasukati rukave i osmisliti, dizajnirati te isprogramirati aplikaciju za mobilnu platformu po izboru: iOS ili Android.

Aplikacije se prijavljuju u 3 kategorije: igre, poslovne aplikacije i korisničke aplikacije, a najuspješniji i najkreativniji mogu osvojiti izdašne novačane svote.

Za pobjednika natječaja predviđena je prva nagrada u iznosu od 25.000,00 kuna. Drugoplasirani će osvojiti 15.000,00 kuna, a trećeplasiranog čeka utješnih, ali ne manje zanimljvih, 10.000,00 kuna.

Pobjednik natječaja dobit će isto tako i priliku sudjelovati u poslovnom pothvatu koji će pokrenuti tvrtka Virtualni koncepti. Naime, po završetku natječaja slijedi komercijalna eksploatacija pobjedničke ideje. Ulagat će se u dodatni razvoj (ako je potrebno), plasiranje i promociju aplikacije za koju se procjeni da ima najbolji tržišni potencijal.

S obzirom na koncept natječaja, vrijedne novčane nagrade i potencijalni posao za pobjednika, možemo reći da se radi o angel investor strategiji prikupljanja kvalitetnih i utrživih ideja. Angel investor, u ovom slučaju tvrtka Virtualni koncepti, ne samo da će nagraditi najbolju aplikaciju već će se nakon odabira pobjednika maksimalno posvetiti realizaciji dobre ideje.

Ovakvi su natječaji uobičajeni u svijetu pa stoga veseli da su se počeli pojavljivati i kod nas. Ako čitate ove retke, a po glavi vam se već dulje vrijeme mota odlična ideja za aplikaciju koja će osvojiti Hrvatsku ili, još bolje, svijet, te uz sve to imate i nešto tehničkog znanja da dovedete svoju ideju do beta faze, onda je ovaj natječaj prava prilika za vas.

Na natječaj se mogu prijaviti pravne i fizičke osobe iz cijele regije, a detalje natječaja kao i upute za prijavu potražite na linku: www.virtualnikoncepti.hr. Natječaj traje od 1. svibnja do 15. lipnja i vrijedi za sudionike iz cijele regije, pa zato požurite!!!

Foto: Shutterstock