Kratki i jednostavni savjeti za zabavniji život

Zabava sa prijateljicom, Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

Osmijeh liječi, a ako ne vjerujete raspitajte se malo okolo i primjetit ćete koliko je smijeh kao takav zdrav i koliko se osoba od njega bolje osjeća. Ne trebate biti magistar znanosti kako bi došli do zaključka da sve one sretne osobe imaju puno manje problema sa stresom i to iz razloga, jer su naučile kako ga izolirati i odbiti. Svi zdravstveni problemi koje osoba može imati kreću zapravo od samog stresa.

Krenite u borbu protiv stresa i povećajte količinu pozitivnih emocija. Biti ćete sretniji i ujedno osoba s kojom će drugi željet biti u društvu, jer ćete širiti pozitivnu energiju.

Smiješite se što više

Pokušajte svaki dan barem nakratko stati ispred ogledala i sebi pokoniti jedan iskren osmijeh.

Odmarajte se dovoljno

Priuštite sebi svaki dan dovoljnu količinu odmora, odnosno opuštanja uz neki od vama omiljenih hobija. S tim da itekako trebate biti oprezni i ne postavljati sebi odmah ciljeve, jer ćete upravo tako navući nepotreban stres.

Napravite male promjene

Uvijek krenite s manjim promjenama. Prvi korak je ključan, a potrebno je imati na umu kako se ništa zapravo ne događa preko noći.

Postanite znatiželjni

Strast prije svega. Što vas više stvari zanima tim više ćete pokazivati strast za određenim stavrima zbog čega ćete sigurno biti zadovoljniji i ispunjeniji kao osoba. Znatiželja kao takva pomaže u vašem procesu otvorenosti.

Računajte svaki korak

Veselite se svakoj promjeni koja vam se događa, a pored samog cilja treba uživati u svim onim stvarima koje se događaju između.

Vratite se prirodi

Vodite računa o pravilnoj prehrani i što većem boravku na svježem zraju okruženi samo prirodom. Pobjegnite malo od umjetnih stvari.

Užitak neka vam bude prioritet

Vodite računa o svim onim stvarima koje vas čine sretnima, a ako niste sigurni koje su to sve stvari pokušajte s popisom i krenite ih ispunjavati po redu.

Obojite život

Iako su neutralne boje jako zahvalne za kombinaciju brojnih modnih dodataka, pokušajte si malo razveseliti život toplim i živim bojama, a pored toga poradite na konzumaciji šarenog voća i povrća.

Voda je nužna

Nije potrebno posebno napominjati kako je voda bitna za čovjekovo zdravlje, a pokazalo se kako nekoliko čaša vode treba biti dio svakodnevnih rituala.

Probudite se sretni

Nastojte se više puta buditi sretni, a ako mislite da je to nemoguće pokušajte s izjavom svako jutro kada se probudite: “Danas ću biti sretan/sretna!”

Prebacite se na ribu

Riba je zaista zdrava namirnica koja pomaže kod smanjivanja rizika srčanog napada, znači kod očuvanja zdravlja, a samim time popravlja i raspoloženje.

Ne zaboravite na zdravstvene preglede

Vodite računa o svom zdravlju i odlazite na redovite kontrolne preglede.

Meditacija

Pokušajte što više vremena provesti opuštajući se, šetajući.

Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock