Kratke hlače od lana

kratke hlače od lana
Kratke hlače od lana, Foto: Murat Subatli/Shutterstock

Lan je vlakno koja se dobiva od biljke lana. Ova biljka naraste do maksimalno 80 cm i vrlo je raširena. Može rasti u različitim  uvijetima i jedino zahtjeva mnogo vode. Zanimljivo je da danas Rusija sudjeluje u proizvodnji lanenih tekstilnih vlakana sa gotovo 70 % udijela.

Biljka lana jedna je od najkorisnijih i maksimalno iskoristivih vlakana koja postoje. Razni se dijelovi koriste za razne namjene. Tako osim za proizvodnju tekstilnih vlakana iz sjemenki možemo izvući vrlo korisno i svestrano ulje, koje se koristi kao sirovina za proizvodnju najrazličitijih proizvoda od boja i lakova do sapuna.

Temperature se nemilosrdno penju, pločice i asfalt isijavaju a tramvaji su unatoč klimi podvorje pakla. Ostvarili ste pravo na ulazak tek kada vam se kapljice počnu slijevati niz vrat. Kako je moguće boriti se protiv ovih vrućina. Uvijek kod sebe imajte bočicu vode. Čak i ako ignorirate sve ostale savjete ovaj nemojte prečuti. Dehidracija je stvarana opasnost provodite li duge sate u gradu.

Olakšajte i svome tijelu što je više moguće. Zaogrnite ga u laganu i prozračnu tkaninu u kojoj će koža moći disati i zrak će slobodno kružiti oko tijela. Dok nije problem pronaći laganu majicu, ne volite li suknje ljeto može biti veliki problem za vas. Duge hlače vam smetaju, jednostavno je prevruće. Traperice ne dolaze u obzir ako ih ne želite skidati žiletom kada se zalijepe za vas.

Lan se nameće kao jedini logičan izbor. Već smo spominjali duge lanene hlače sa zvonolikim nogavicama, ali kao izbor također imate i kratke lanene hlače. Doista ćete se osjećati slobodno i nesputano u njima. Do sada je već vrlo vjerojatno da su dani ljetovanja iza vas, ali noge su još uvijeke napete i osunčane. Iskoristite još ovih nekoliko tjedana ljeta i pokažite ih gdje stignete.

Najpraktičnije bi bilo svakako odabrati, bijele, crne, bež ili tamnoplave kratke hlače od lana. Ako imate mnogo veselih topova neka ovo bude vaša odluka. No želite li nešto drugačije odaberite hlačice u neonskoj boji ili pastelne nijanse roze, narančaste ili zelene. Stoga uskočite u kratke hlače, dramatično otvorite lepezu, obucite zanimljivi T-shirt, sunčane naočale na nos i smotajte kosu u punđu ispod slamnatog šešira i krenite u ljetnu avanturu.

 Autor: L.K. Foto: Murat Subatli/Shutterstock