Kožne torbe su uvijek in

kožne torbe
Kožne torbe, Foto: Venus Angel/Shutterstock

Torbe su ženine vječne suputnice. Male, velike, srednje veličine, clutch. Torbe sadržavaju neku magičnu moć. Jeste li ikada prošle pored izloga u kojem su bile divne torbe, zatim se odjednom zaustavile i vratile se koračanjem unazad jer vam je nešto zapelo za oko?

Veza između žena i njihovih torbi još nije objašnjena. No moguće je da jednostavno volimo imati svoju komociju i biti spremne na različite situacije tijekom dana. Stoga je potrebno sa sobom nositi maramice, bočicu vode, ruž, kopču za kosu, planer, mobitel, ključeve, novčanik, narukvice, parfem…

Torbe su se pojavile kao prirodna potreba već odavna i imale su pragmatičnu svrhu prenošenja predmeta. Zanimljivo je da su prve torbe također bile načinjene od životinjskih koža kao i one koje volimo danas. Naravno prve torbe nisu mnogo polagale na estetiku bilo je samo bitno bobice ili oruđe prenijeti od točke A do točke B.

Današnje kožne torbe favorit su žena. Ne samo da su lijepe i moderne i sugeriraju profinjenost svoje vlasnice, već su ujedno i izdržljive i dugotrajne. Ne habaju se tako lako i kvalitetnu kožnu torbu moći ćete nositi godinama. Poslovne žene koje znaju što žele posebice vole kožne torbe i ujedno i aktovke načinjene od kože. Poslovni svijet nije više samo muški svijet, modno osvještene dame sve više preuzimaju i unose dašak glamura u sivo poslovno okruženje.

I koje su najpoželjnije kožne torbe ove sezone? Ovoga ljeta možemo vidjeti djevojke sa zanimljivim torbama koje se nose na dugačkim metalnim lancima napravljene su od prave ili eko kože i obično u pastelnim ili neonskim bojama koje se tada uparuju sa neutralnim hlačama i majicom kako bi torba iskočila u prvi plan. Posebno nam je drago da se sve više djevojaka odlučuje za zanimljive kožne torbe mladih hrvatskih dizajnera. Samo tako nastavite. Torba glavu čuva.

 Autor: L.K.  Foto: Venus Angel/Shutterstock