Kozmetika za lice

kozmetika za lice
Kozmetika za lice, Foto: Inga Ivanova/Shutterstock

Godine ne možemo izbjeći, ali zato možemo usporiti njihov utjecaj. Briga o tijelu je važna ne samo zbog izgleda, nego i zbog zdravlja, jer čovjek koji je zdrav osjeća se bolje. Pozitivan način razmišljanja širi pozitivnu energiju, a to povećava krug ljudi koji se s vama žele s vama družiti i provoditi vrijeme. Briga o tijelu podrazumijeva i zdrav način prehrane.

Namirnice moraju biti bogate mineralima, vlaknima i vitaminima. Osim uravnotežene prehrane, dobro je imati određene kozmetičke proizvode koji će pomoći vašoj koži da izgleda mlađe i ljepše. Brojne kreme možete nabaviti u drogerijama i ljekarnama, a možete ih napraviti i kod kuće.

Već je odavno poznato kako maslinovo ulje nije zdravo samo dok ga unosimo kroz usta, ono je isto tako dobro kod njege kose i kože. Maslinovo ulje možete pomiješati sa par kapi eteričnog ulja i staviti na kosu nekoliko minuta te isprati u mlakoj vodi. Večernja masaža maslinovim uljem bilo stopala ili drugog dijela tijela vašoj će koži vratiti potrebnu svježinu.

Maslinovo ulje, žumanjak i jedna žlica meda rade čuda. Pomiješajte sve sastojke i ostavite da djeluju 15 minuta. Umijte se u mlakoj vodi, a nakon nekoliko dana počet će se primjećivati i rezultati.

Sljedeća namirnica je mrkva. Osim što je odlična za vid ona ujedno pomaže vratiti elastičnost našoj koži. Uzmite mrkvu naribajte ju i pomiješajte s jednim žumanjkom. Nanesite smjesu na lice i pustite da djeluje 20 minuta. Nakon toga se umijte u mlakoj vodi.

Kozmetika za lice podrazumijeva sve važne preparate uz koje ćete izgledati, a i osjećati se, bolje kao što su kreme za hidrataciju i tonik za čišćenje lica. Kako kreme možete napraviti kod kuće tako možete i losion.

Uzmite bademovo ulje oko 2 dcl, 1,5 dcl obične vode, 1 žlicu pčelinjeg voska i 25 kapi eteričnog ulja. Otopite pčelinji vosak, a kada ste ga otopili pomiješajte s bademovim uljem. Bilo bi najbolje pomoću miksera, jer ćete tako dobiti jednoličnu smjesu. Ukapajte eterično ulje i promiješajte. Čuvajte zatvoreno u hladnjaku. Rok trajanja je oko 6 mjeseci.

Autor: S.Š.  Foto: Inga Ivanova/Shutterstock