Korzet za prekrasnu siluetu

korzet

Korzet je dio mode već duže vrijeme i mnogim ženama posato je nezamjenjiv modni dodatak koji moraju imati. Iako je kroz povijest predstavljao odjevni dodatak čija je uloga bila smanjiti opseg struka stezanjem, danas je njegova uloga raznovrsnija i možda ne toliko okrutna. Riječ korzet dolazi iz starofrancuske riječi cors. Postoje tri razloga nošenja korzeta: modni, medicinski i fetišistički.

Tijekom povijesti korzet je predstavljao neudobni dio donjeg rublja u kojem se žene nisu osjećale udobno. Nažalost tada je bio društva i dio elite, jer jednostavno je bilo nezamislivo pojaviti se na nekom događanju bez korzeta ispod haljine.

Korzet je bio najzaslužniji za vitki izgled svake dame, a najveću popularnost imao je u vrijeme kraljice Viktorije kada je tanji struk ujedno značio i viši društveni status. Poznata figura pješčanog sata potječe iz tog vremena.

Zahvaljujući Coco Chanel i njenoj modnoj revoluciji korzet je prestao biti imperativ u modnom svijetu, nakon čega se počeo pojavljivati u blažem obliku i to ne kao dio donjeg rublja već kao dio odjeće koji se mora vidjeti.

Današnji korzeti nose se na različite načine bilo da se radi o eleganciji ili otkačenom stilu. Savršeno se uklapaju uz traperice kao dio visoke ulične mode za mlade buntovnice i one malo starije. Ako želite on i dalje može biti dio vašeg donjeg rublja.

Koliko se savršeno uklapa uz traperice tako ide i uz široke hlače pa i haljine, a možete ga nositi i samostalno kao pojas ili ispod majice. Ako odaberete bilo koji od ovih načina nećete pogriješiti, dovoljno je samo imati malo mašte i kreativnosti.

Korzet više ne mora predstavljati neugodu tijekom nošenja. Rješenje leži u rastezljivom materijalu koji će postići dojam pravog korzeta, a vas pritom neće stezati. Vaše tijelo mora biti slobodno i vi se morate osjećati nesputano.

Autor: S.Š. Foto: TEA/Shutterstock