Konturiranje lica za početnike

kim kardashian

Što je zajedničko Kim Kardashian, Jennifer Lopez i Nicole Richie? Uvijek savršeno lice koje do izražaja dolazi najviše zbog toga što je besprijekorno osjenčano tj. konturirano. Vjerojatno ste već čuli za taj izraz koji je postao popularan upravo radi ovih zvijezda.

Iako vam se na prvi pogled sve to čini komplicirano i mislite da je tehniku nemoguće kopirati u svojoj vlastitoj kupaonici, nije. Savjeti su poprilično jednostavni samo ih treba slijediti korak po korak.

Osnova konturiranja je posvjetljivanje sjenčanjem i time naglašavanje prirodnih crta lica. Vrlo je važno šminkom suptilno iscrtati lice, čime ćemo naglasiti jagodice i vizualno stanjiti nos. Ipak, oni sa svjetlijom puti bi trebali posebno pripaziti. Birajte proizvode koji su samo nijansu svjetliji od vašeg prirodnog tena. Nemojte koristiti crvene ili narančaste tonove.

Highlighter se nanosi na dijelove lica koje želimo posvijetliti čime će oni doći u prvi plan i bit će istaknuti na licu, dok tekući puder koristimo tamo gdje nešto želimo smanjiti.

Puder u prahu se ne koristi. Umjesto pudera u prahu obvezan je tekući puder koji se nanosi prvenstveno kistom, a potom se razmaže spužvicom, nikako prstima. Koristimo tekući puder u boji našeg tena i tamniji tekući puder kojima iscrtavamo prijelaze.

Važno je pravilno odabrati ton tekućeg pudera čija će se formula bazirati prema vašem tipu kože. Ako imate masniji tip kože birajte mat nijanse, dok će onima sa suhom kožom najviše odgovarati puderi na bazi ulja.

Za početak potrebno je nanijeti osnovni tekući puder u boji vašeg tena, a nakon toga nanosimo tamniji tekući puder. Nanijet ćemo ga ispod jagodica kako bi ih kasnije istaknuli highlighterom, zatim s obje strane nosa kako bi ga suzili, duž kapka u pregibu kako bi vizualno povećali oči te preko čeljusne kosti.

Dobro je nanijeti malo pudera i duž vrata kako bi prikrili podbradak. I za kraj duž cijelog lica uz kosu nanesemo puder kako bi dobili toliko željeni ovalni oblik. Spužvicom pokušamo te dvije nijanse stopiti kako bi se izbjegli prijelazi.

Na kraju potrebno je nanijeti highlighter koji odgovara vašoj boji kože. On će koži dati sjaj i prirodan izgled. Potrebno je nabaviti highlighter koji će vašem licu dati svjetlucavi izgled.

Highlighter nanosimo na jagodice, čelo i nos tako da sada istaknemo određene dijelove lica. Stavljamo ga po sredini čela i iznad očiju, tj. odmah ispod obrva, duž linije nosa, po sredini brade, iznad jagodica i iznad usnice i za kraj odmah ispod očiju.

Za kraj preporučujemo staviti i malo laganog rumenila koje ide uz vaš ten. Neka to budu lagani tonovi u rozoj ili breskva boji. Pokušajte uz pomoć ove tehnike istaknuti ono najljepše na vašem licu i izgledajte zanosno poput jedne od hollywoodskih diva.

 Autor: M.L., Foto: DFree/Shutterstock