Koji modeli vjenčanica postoje

salon vjenčanica

Vjenčanica može biti obična haljina možda obogaćena pokojim modnim dodatkom ili jednostavni komplet baš kao što je to učinila Carrie u filmu Seks i grad. Pravila skoro i nema, jedino pravilo koje vrijedi i kojeg se treba pridražavati da odjevna kombinacija svake mladenke mora zadovoljiti nju samu i uklopiti se u cijelu vjenčanu priču.

Ovisno o ideji kakvo bi vjenčanje trebalo biti tako ćete se i vi kao mladenka odlučiti za odabir haljine. Zahvaljujući novim modnim trendovima, promijenio se i način razmišljanja u svijetu vjenčanja.

Haljine više ne moraju nužno biti bijele i krinoline. One danas mogu biti svečane haljine, koktel i asimetrične haljine, zatim razni kompletići, hlače. Kombinacija ima puno, dovoljno je samo odabrati.

Postoje razni modeli vjenčanica. Najpopularnija i najviđenija je zasigurno vjenčanica A kroja. Radi se o modelu koji je uzak na području struka, a onda se lagano spušta prema podu u obliku slova A. Gornji dio može biti bez rukava ili s rukavima raznih dužina.

Popularnost ovog kroja je u tome što odgovara skoro svakom obliku tijela i na najbolji mogući način sakriva nedostatke. Krinolina je možda malo zastarjela, ali to ne sprječava dame širom svijeta da se još uvijek odluče upravo na ovaj model.

Krinolina je najbliža viziji princeze i kraljice i kao stvorena za klasičnija i veća vjenčanja. Ona će odgovarati djevojkama i ženama visine oko 168 cm, normalne građe, ni mršave ni pretile. Dobro je znati kako ovaj model nikako ne odgovara sitnim damama kako se ne bi izgubile u haljini.

Sirena kroj je jednostavno čaroban, ali nažalost ne odgovara svakoj ženi. Ovakve modele mogu nositi visoke i vitke žene koje se ne boje ponosno istaknuti svoju liniju i pokazati sve svoje atribute.

Toga haljine poput onih koje su nosile žene iz doba drevnog Rima i Grčke su savršene za buduće mame na samom početku trudnoće jer se ovdje najmanje primjećuje trbuščić budući da haljina cijelom dužinom lagano pada.

Autor: S.Š., Foto: Lana K/Shutterstock