Koje vam boje najbolje odgovaraju

odjeća u ormaru

Jeste li znali da pogrešan odabir boje na odjeći može uvelike utjecati na vaš izgled? Zato je važno znati da tijekom kupovine novog komada odjeće morate znati koje vam boje najbolje odgovaraju kako bi izgledali neodoljivo i tako bili zadovoljni svojim izgledom.

Kako postići najbolji mogući izgled? Tako što ćete pogoditi nijanse koje se savršeno slažu s vašom bojom kože. Ako ste pogodili pravu boju vaša će koža dobiti toliko željeni sjaj, a uspjet ćete na prirodan način istaknuti ljepotu svog izgleda. Nije dovoljno samo se našminkati, važno je uklopiti i sve druge faktore kako bi izgledali savršeno.

Odaberete li krivu boju odjeće može se dogoditi to da se nećete osjećati dobro u onom što ste odjenuli. Kriva boja vam može istaknuti podočnjake te vam zubi mogu izgledati kao da su žuti. Uz pravi odabir boja vaša će koža i kosa izgledati sjajno, a oči će biti lijepo istaknute.

Kako bi znali koje vam boje najbolje odgovaraju, bilo bi dobro kada bi ih prvo podijelili na tople i hladne tonove i tako napravili selekciju. Jedan od načina koji vam može pomoći da odredite koje vam boje najbolje odgovaraju je test papirom.

Radi se o zanimljivom eksperimentu koji ćete napraviti tako što ćete pri dnevnom svjetlu staviti ruku iznad papira. Ruku morate okrenuti tako da vidite unutrašnju stranu dlana. Ovako možete provjeriti vuče li vaša koža na žućkaste ili tople tonove te hladne ili ružičaste tonove.

Ako vam koža vuče na ružičaste tonove za vas su bogate i jarke boje te nijanse poput tamno crvene, mornarsko plave, ljubičaste te pastelne boje u hladnim tonovima. Morali bi izbjegavati zemljane tonove.

Za sve one koji su primijetili da im koža vuča na tople tonove, za njih su blage neutralne boje, plavo siva, boja lavande i nježno plava, a morali bi izbjegavati intenzivne boje te crnu i narančastu.

Saznajte koja boja vam najbolje odgovara i krenite u kupovinu sa sigurnošću kako ćete kupiti samo najbolje, jer sada znate koje boje treba izbjegavati, a koje izabrati.

Autor: S.Š., Foto: dean bertoncelj /Shutterstock