Koje su prednosti soli

bolne noge

Sol je začin koji je teško izbjeći u kuhinji jer doprinosi boljem okusu mnogih jela. Teško je zamisliti da ćete bilo što osim ako se ne radi o desertu pojesti, ako u tome nema barem malo soli. Pored toga što je neizbježna u domaćinstvu, sol ima prednosti i kada je u pitanju liječenje.

Tako je, dobro ste čuli, sol mnogi koriste u zdravstvene svrhe kako bi izlječili razne tegobe s kojima se mnogi susreću i pokušavaju ih riješiti. Slijede prednosti soli koje će vam pomoći kasnije u životu. Kako bi bili sigurni o čemu se radi, pročitajte sljedećih nekoliko redaka.

Koliko vas je puta u životu upiknuo komarac ili neki drugi insekt? Teško je izbrojati na prste jedne ruke, što znači da ste se očito puno puta susreli s ovom tegobom koja zna biti iritantna.

Ukoliko ste imali problema s ubodima dobro je znati kako vam sol može pomoći. Pomiješajte sol i vodu i smjesu nanesite na mjesto uboda. Pričekajte da se sol osuši i zatim isperite. Zahvaljujući ovom začinu doći će do smanjenja iritacija na koži i bol će nestati.

Nedostatak vremena je problem s kojim su mnogi suočeni. Kada vam se idući put dogodi da ste na brzinu pojeli nešto, a bilo je vruće i pritom spržili jezik, pomiješajte 3 dcl mlake vode i 1 malu žlicu soli te grgljajte svakih 45 minuta.

Bolne i natečene noge su problem koji muči mnoge. Bilo bi dobro da noge namačete u kupki u koju ste dodali nekoliko kapi eteričnog ulja lavande i nekoliko žlica soli. Problem će brzo nestati.

Zubobolja je jedno od težih stanja koje je ponekad nemoguće izdržati, a do odlaska zubaru možete si pomoći smjesom u koju ćete dodati 1 žlicu soli, 2 žlice octa i 1 dcl vode sobne temperature. Usta treba isprati spomenutom otopinom.

Bilo koji oblik alergije ili grlobolja su tegobe koje možete isto tako riješiti uz pomoć soli. Pronađite rješenje za svoje tegobe u prirodnim lijekovima koje možete napraviti kod kuće. Tako ćete biti sigurni što ste unijeli u svoj organizam.

Autor: S.Š., Foto: tan4ik/Shutterstock