Koje su najbolje maskare

crna maskara

Teško je zamisliti šminkanje bez određene dekorativne kozmetike. Ona je neophodna ako želite istaknuti sve svoje prednosti na licu, a možda i sakriti eventualne nedostatke. Ruž za usne, puder, rumenilo, sjenilo i maskara. Što je vaš odabir?

Oči su područje na licu koje želite najviše istaknuti i ovdje koristite raznu dekorativnu kozmetiku? Nije dovoljno samo sjenilo, važna je i olovka za oči i neizbježna maskara. Upravo su maskare postale najvažnije kada je u pitanju naglašavanje trepavica uz koje vaše oči postaju veće.

Ponekad je dobro igrati na sigurno i uvijek se odlučivati za proizvode za koje znate kako nećete pogriješiti. Ali nekad je dobro i malo šarati te krenuti u drugom smjeru. Kao što nećete svaki put stavljati istu boju sjenila, tako nećete uvijek koristiti iste maskare.

Bilo bi dobro kada bi maskare sortirali prema prilikama za koje ih stavljate. Koje su najbolje maskare? Postoje tri osnovna modela koje možete koristiti prema svojim potrebama. Ako se želite zabaviti možete pokušati s maskarama u boji.

Iako su crna i plava boja klasik koji ne može nikada dosaditi, nećete pogriješiti ako se okušate u drugim nijansama. Ne postoji bolji osjećaj nego kada svoje odlično raspoloženje pokažete i svojim trenutnim izgledom, bilo da se radi o odjeći ili šminki.

Vizažisti su složni kako možete kombinirati nekoliko boja, pa se tako na vašim očima može pronaći ljubičasta ili zelena boja dok je odjeća u drugačijim tonovima. Boju maskare možete prilagoditi boji očiju ili trenutnom raspoloženju. Sve su boje dopuštene.

Za svakodnevne aktivnosti možete birati između maskara koje izdužuju trepavice i pružaju toliko željen volumen. Pokušajte izbjegavati vodootporne maskare koje isušuju trepavice i stvaraju grudice.

Posebne prilike iziskuju i poseban izgled, a najbolja odluka je dramatičnost. Najbolje maskare za ovakve prilike su one koje pružaju dva efekta, a to su volumen i duže trepavice. Iskombinirate li glitter ili jače sjenilo izgledat ćete poput diva sa crvenog tepiha. Pronađite najbolju maskaru i osjećajte se kao zvijezda.

Autor: S.Š., Foto: Inga Ivanova/Shutterstock