Koja su najbolja sredstva za pranje

priprema robe za pranje

Koja su najbolja sredstva za pranje rublja? Postoji šareno i bijelo rublje na temelju čega se odlučuje odabir deterdženta. Osim sredstva za pranje ne treba zaboraviti na program koji ćete odabrati nakon što ste stavili odjeću.

Sjećate li se kada ste po prvi put trebali sami nešto oprati? Bilo je to vrijeme kada niste bili sigurni s kojim sredstvom krenuti, a koje vam neće uništiti vašu najdražu majicu, hlače ili haljinu. Vaša mama je koristila određen prašak, ali to je bilo tada i smatrate kako bi mogli krenuti s nečim drugim?

Na tržištu postoji velik izbor raznih sredstava, bilo da se radi o prašku, tekućem deterdžentu ili sredstvu za pranje koje dolazi u obliku tableta. Odabir će ovisiti samo o vama i sa čim vam je lakše rukovati te postoje li velike razlike u cijeni između svakog deterdženta.

Suvremena sredstva za pranje prilagođena su tkaninama koje se danas najčešće upotrebljavaju i uglavnom nema većih razlika između pojedinih proizvoda za pranje rublja. Na omotu svakog praška točno je navedeno kako ćete ga upotrijebiti i u kojoj količini.

Saznajte kolika je tvrdoća vode u kojoj perete i ravnajte se prema tome kad određujete koliko ćete praška upotrijebiti. Morate znati da prevelika količina sredstva za pranje škodi vašem rublju.

Dobre gazdarice štedljivo primjenjuju ne samo sredstva za pranje već i sva sredstva za čišćenje. Iako možete prati rublje koje se iskuhava i ono koje se ne iskuhava istim sredstvom, uvijek za vunu upotrijebite specijalno sredstvo.

One komade koji su vrlo prljavi svakako morate staviti na pretpranje. Najbolje je da ostanu nakvašeni preko noći u hladnoj vodi s nešto deterdženta. Rublje će biti mekano, imat će ugodan miris i lako će se glačati ako ga posljednji put isperete vodom kojoj ste dodali omekšivač. Uživajte u svojoj odjeći još dugo s najboljim mirisima omekšivača.

Foto: Monkey Business Images/Shutterstock