Kardio vježbe za gubitak kilograma

hodanje po traci

Vježbanje više ne bi smjelo biti nepoznanica, nego sastavni dio života. Svaka osoba morala bi voditi računa o zdravim navikama i paziti da joj se prehrambene navike orijentiraju prema zdravim namirnicama. Postoje razni programi vježbanja koji se prilagođavaju prema potrebama svake pojedine osobe i prema onome što želite postići.

Kardio vježbe danas imaju puno poklonika koji ih izvode svakodnevno. Poznato je kako upravo one pomažu kod gubitka kilograma, a jedino je važno imati kondiciju, biti uporan i vježbanje iskombinirati sa zdravom prehranom. Sve ovisi o tome hoćete li se odlučiti za intervalni trening visokog intenziteta ili stanje niskog intenziteta.

Već neko vrijeme postoji rasprava oko toga koje su vježbe bolje i koje daju više rezultata. Neki tvrde kako su bolje vježbe niskog intenziteta na dulje vrijeme, dok drugi smatraju kako ipak veće rezultate daju treninzi visokog intenziteta. Svaki od spomenuta dva treninga ima svoje prednosti, a na vama i na treneru je da se dogovorite.

Kardio vježbe podrazumijevaju nekoliko različitih načina sagorijevanja kalorija, a to je biciklizam, trčanje, plivanje, step, veslanje, hodanje i penjanje uz planinu. Nije tajna kako je hodanje daleko najpopularnija kardio vježba.

Ne košta skoro ništa, a ono što vam je potrebno je vaše vrijeme koje uvijek možete izdvojiti za malo rekreacije. Isplanirajte si barem svaki drugi dan tako što ćete sat vremena iskoristiti za šetnje po svom naselju.

Biciklizam je za one koji vole brzine, a isto tako ne mora koštati puno. Jedino kada morate izdvojiti malo više je na početku, dok kupujete bicikl. Ako niste ljubitelj vožnje po vani, uvijek se možete odlučiti za vožnju biciklom u teretani.

Za plivanje i veslanje morate imati potrebne uvjete tako da se za to ne odlučuju mnogi, dok je step rezerviran za sve one koji vole vježbati u grupi na satu aerobica. Vježbe na stepu mogu biti posebno zabavne, ako trener zna složiti odličnu koreografiju.

Autor: S.Š., Foto: Aleksandr Markin/Shutterstock