Kardigan za razne prilike

kardigan
Kardigan, Foto: l i g h t p o e t/Shutterstock

Topao, mekan i ugodan za kožu… Treba li još nešto reći? Naravno da ne, jer pletena odjeća je sinonim za toplinu i pucketanje vatre u kaminu, a nerijetko u nama budi lijepe osjećaje i podsjeća nas na najljepše uspomene. Tako je i s kardiganom, tim čudesnim pletenim komadom odjeće koji možemo kombinirati za više prilika.

Casual ili ozbiljan izgled. Prolazi jedno i drugo i tu leži njegova popularnost, a ne postoji žena koja ga nije barem jednom imala na sebi, a u ormaru uvijek imala rezervni komad pletene odjeće.

Kardigan dolazi u obliku različitih kreacija. Može biti bez rukava, s kratkim rukavima i dugim rukavima. Vaš odabir ovisi o tome za koje ćete ga prilike nositi. Službeni poslovni izgled dozvoljava kardigan s kratkim rukavima ispod kojeg će se savršeno uklopiti strukirana košulja.

Hlače mogu biti na crtu, a cipele možete birati između salonki, ili elegantnih zatvorenih cipela. Vodite računa da su cipele ugodne i da u njima morate izdržati radno vrijeme od 8 sati, ako ne i više. Ljepota je važna, ali do koje mjere.

Bez obzira na poslovan izgled kardigan ipak najviše odgovara casual stilu. On je zaista zahvalan, a podrazumijeva više toga. Ovdje je dozvoljeno svašta i ne postoji jasno pravilo, pa ni ograničenje po pitanju odabira hlača i cipela.

Casual stil, samo ime govori prilagođen je opuštenijim situacijama gdje ne postoji dress code. Pokušajte iskombinirati kardigan uskom majicom koja će se nalaziti ispod njega. Kako bi bili što zanimljiviji, začinite cijeli izled s trapericama koje će na sebi imati nekoliko uzoraka.

Nećete pogriješiti ako obučete cipele na petu, ili čizme, a koje će se savršeno slagati s uskim trapericama. Dakle, kardigan, uske hlače, majica te slatka kapica i spremni ste za izlazak i  obavljanje obaveza po gradu. Ako želite vaš kardigan može imitirati i tuniku. Tada će vam biti dovoljne samo tajice i zgodne čizme.

Autor: S.Š. Foto: l i g h t p o e t/Shutterstock