Kako zadržati partnera

kako zadržati partnera

Ponekad je teško ostvariti kvalitetan i dugotrajan odnos s partnerom, a pogotovo kada svakodnevno radite greške kojih niste ni svjesni, a koje će na kraju doprinijeti završetku ljubavne veze. Da se to ne bi dogodilo slijede savjeti koji će vam dati jasniju sliku oko toga kako zadržati partnera.

Bez obzira što se uporno ponavlja kako vanjski izgled nije sve i ne može biti odlučujući faktor za opstanak neke veze, jasno je kako veće zadovoljstvo svojim izgledom doprinosi da imate više samopouzdanja, a ako je tako bit ćete sigurniji u sebe i imat ćete bolji odnos s partnerom.

Nećete biti frustrirani i razmišljati o tome imate li previše kilograma ili je li vam lice dovoljno čisto, umjesto toga ćete samo razmišljati kako da učinite zajedničke trenutke ljepšima i posebnijima. Voditi računa o vanjskom izgledu znači da ćete paziti na svoju higijenu i nećete si dozvoliti zapuštanje.

Koliko god to neki ne žele priznati, ali povrijeđeni ego je u velikom broju slučajeva razlog da se prekine veza. U vezi je važno poštovanje, ali isto uvažavanje tuđih mišljenja i osjećaja. Treba biti svjestan kako i vaš partner želi da ga pohvalite za ono što učini te da se osjeća vrijednim i korisnim.

Kako zadržati partnera? Kako bi veza bila kvalitetna i kako bi se u njoj osjećali ispunjeno i sretno potrebno je da što više razgovarate i ako postoji neki problem, da ne dozvolite da s vremenom postane sve veći. Kada god postoji neka nedoumica o njoj treba razgovarati jer samo tako možete još više podići kvalitetu veze.

Partnera možete zadržati ako pokažete da ste uvijek tu za njega i da vam se uvijek može povjeriti. Za svaku vezu je važno ne očekivati ideal koji postoji samo u dugovječnim sapunicama kao i u komedijama romantičnog karaktera.

Život je pun uspona i padova, a ljubav koliko mora biti jaka za vrijeme lijepih trenutaka, svoju pravu snagu bi trebala pokazati baš onda kada je najteže. Dokažete li da ste tu u dobrim i lošim trenucima, vaš će partner biti svjestan kako je napokon pronašao srodnu dušu i osobu s kojom će moći dijeliti sve u životu.

Autor: S.Š., Foto: Rido/Shutterstock