Kako zadržati miris odjeće

smilje

Svi volimo obući na sebe čistu i svježe mirisnu odjeću, no često taj miris brzo ishlapi čak i ako ne nosimo odjeću nego ju samo držimo u ormaru. No, postoje neki trikovi koji će vam održati odjeću dulje mirisnom.

Želimo li da nam odjeća uvijek bude svježa i mirisna, trebamo ju samo prati nakon svakog nošenja. Već nakon jednog nošenja odjeća pokupi mirise izvana i naše tjelesne mirise pa se više ne osjeti miris omekšivača. Stoga, odjeću perite nakon svakog nošenja, osim traperica! One se ne bi trebale često prati jer se brzo istroše pa je njih najbolje prati nakon dva-tri nošenja.

Odjeću bi bilo najbolje prati odmah nakon nošenja, a ne ju držati tjednima u košari za prljavo rublje. Naravno, teško je odmah odjeću prati nakon nošenja, ali to je način da ona ne pokupi neugodne mirise koji se neće ukloniti niti nakon pranja.

Želite li da vam odjeća lijepo miriši, bitno je odabrati dobar deterdžent za pranje rublja. Danas ima jako puno različitih proizvođača. Odaberite one koji lijepo mirišu, ali nisu agresivni za kožu. Isto tako, odaberite dobar omekšivač koji će vam lijepo mirisati.

Prije odijevanja nanesite losion za tijelo pa će vam i odjeća dugo mirisati po njemu. Neke žene imaju samo jedan parfem koji im odgovara i taj miris je karakterističan za njih. Pronađite i vi sebi takav parfem i dozvolite da on postane dio vaše osobnosti po kojem će vas svi prepoznavati. Nosite ga uvijek, pa će i vaša odjeća uvijek lijepo mirisati po njemu.

Ako imate svoj miris, bitno je znati pravilno ga nanositi. Kada ga nanesete na ključne točke, pošpricajte koji put po zraku i prođite kroz njega. Ako ga špricate izravno na odjeću mogle bi vam ostati mrlje. Kada miris ishlapi s kože, on će i dalje ostati na odjeći, a vi ćete i dalje lijepo mirisati.

Ne zaboravite s vremena na vrijeme držati ormare otvorenima kako bi kroz njih prostrujao svježi zrak, a vaša odjeća ostala dulje mirisna.

Autor: S. G., Foto: Africa Studio/Shutterstock