Kako vratiti ljubav u vezu

sretni par

U dugoj ste vezi ili braku i sve više primjećujete kako se vaš odnos pretvorio u naviku? Nema više početne zaluđenosti, strasti pa čak i ljubav jenjava. Možda dolazi do sve češćih svađa, a možda je jednostavno sve postalo kao da ste prijatelji.

Uhvatili ste se najednom za glavu, osvijestili i počeli razmišljati može li se ljubav vratiti. Kako je uopće došlo do toga da ljubav nestaje s vremenom? Kako je moguće nekoga tako jako voljeti pa shvatiti da prema toj osobi s vremenom ne osjećamo više takvu ljubav… Pitanja je mnogo, a rješenje je moguće!

U današnje vrijeme mnoge parove muči upravo takav problem. Stalna borba oko posla i karijere, mnogi privatni i osobni problemi, pogoršavaju stvari. Dodatnu komplikaciju ovdje donosi i činjenica ako ste u braku i imate djecu. Iako dijelite mnogo sretnih trenutaka kojih ne bi mijenjali za ništa na svijetu, jednostavno više niste posvećeni toliko jedno drugome. Obveza je i više pa samim time i vremena za vas sve manje.

Vrlo bitno je da odmah reagirate i oboje priznate da imate problem. Takve stvari bolje je riješiti u početku nego čekati da se sve zakomplicira dodatnim preprekama.

Iako vam se čini da je ljubav u vezu teško vratiti, to baš i nije tako komplicirano kako vam se čini. Za početak, morate što više vremena provoditi zajedno. I neka ta druženja budu ugodna. Posvetite vrijeme vama i zabavite se kao na početku vezu. Pogledajte zajedno film ili omiljenu seriju, izađite u kino ili šetnju gradom. Iako je i seks bitan, on ovdje nije presudan. Izgradite ponovo odnos na toplini. Uključite u vašu svakodnevnu rutinu puno poljubaca i zagrljaja.

Iskoristite svaki slobodni trenutak za razgovor. Pričajte o nebitnim sitnicama koje su vam se događale tijekom dana. Smijte se i komentirajte. Saslušajte pozorno partnera i fokusirajte se na njega. Neka osjeti da ste tu, da ga razumijete i da ste posvećeni njegovim problemima. To će vas povezati i izgraditi dublji odnos.

Naravno, strast je također bitna. Razgovarajte i o tome. Začinite svoj odnos isprobavajući nešto novo što vam je već duže vrijeme u glavi. Podijelite sve svoje intimne tajne s partnerom i maštu predočite u stvarnost.

Bitno je vratiti početnu zaljubljenost, zaluđenost jedno prema drugome i strast. To je itekako moguće, stoga potrudite se oboje i nađite vrijeme za sebe.

Autor: M.L., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock