Kako voljeti sebe

kako voljeti sebe

Mnoge od nas su učili da sebe ne stavljamo na prvo mjesto, da moramo razmišljati i potrebama drugih, a tek onda vlastitih. Takvo učenje i razmišljanje na nas može ostaviti dojam da smo mi manje vrijedni i da ne zaslužujemo prvo misliti o sebi.

Na taj način, zapravo, privlačimo i situacije koje nam se događaju i onda nam one lažno potvrđuju da niti ne zaslužujemo bolje. No takav način razmišljanja moramo promijeniti. Bez dvojbe, mnogi će reći da je velika ljubav prema vlastitom “ja” sebična, licemjerna i hladna. No pogledamo li iz drugog kuta, ako smo naučili voljeti sebe, nećemo li tako lakše znati davati ljubav i drugima?

Vrlo je jednostavno, ispunite sami sebe ljubavlju i pozitivnim mislima i moći ćete ju davati drugima. Pobrinite se za sebe i za vlastitu radost! Radite stvari koje vas vesele, i drugima će biti užitak biti uz vas. Postat ćete uzor i djeci i odraslima. Ne samo to, kada sebe ispunite ljubavlju i radošću, nećete morati razmišljati o tome jeste li ju dali nekome. Vaša pozitivna energija će se jednostavno prelijevati iz vas na druge.

Ako se vi zbog sebe osjećate loše, ako niste sretni, ako ne volite sebe, vi na taj način isisavate život iz sebe. Zašto biste to radili? Zašto da loše utječete na vlastito zdravlje, ljubav i bogatstvo kada se samo morate spojiti na frekvenciju dobrog raspoloženja i radosti.

Možda zvuči neobično, no ako ne volite sebe nalazite se na frekvenciji koja privlači ljude i situacije koje u kojima se ne osjećate ugodno. Nemojte misliti da vi ne možete utjecati na stvari – možete!

Nije to baš najlakša stvar na svijetu, ali morate promijeniti razmišljanje o sebi i okrenuti misli razmišljajući zašto ste vi prekrasna osoba. I kada mislite da nemate pozitivnih strana – naravno da imate, samo morate razmisliti o njima. Kada osvijestite neke vlastite pozitivne osobine, otkrit će i neke za koje niste znale da imate.

Ono o čemu razmišljate to i privlačite. Stoga, usmjerite svoje misli na razmišljanje o vlastitim pozitivnim osobinama, a misli će se nesvjesno početi same nizati. Istražujte svoje dobre strane, ono čime se ponosite. Samo tražite i sve ćete pronaći!

Autor: S. G., Foto: Andrey Arkusha/Shutterstock