Kako vizualizirati želje

vizaualizacija zelja

Veliki učitelji su davno, a i danas proučavaju i prakticiraju moć vizualizacije. 1912. godine Charles Haanel je napisao knjigu “Majstorski sustav ključeva” u kojoj navodi 24 vježbe za vizualiziranje i ovladavanja vlastitim mislima.

U procesu vizualizacije u mislima stvarate slike i zamišljate ono što želite da vam se dogodi. Stvarate si osjećaje i misli kakve bi imali da posjedujete to nešto što si priželjkujete. U ovom procesu se morate snažno fokusirati u slikama i stvarati podjednako snažne osjećaje.

Kada vizualizirate nešto, vi zapravo materijalizirate. Jednom je bio napravljen pokus s olimpijski sportašima. Rečeno im je bilo da vizualiziraju da se utrkuju, a zatim su ih priključili na opremu koja je mjerila funkcije u njihovom tijelu. Dok su oni u mislima trčali, imali su istu reakciju mišića kao da su doista trčali. Pitate se kako je to moguće? Zato jer um ne razlikuje da li vi nešto doista radite ili samo o tome razmišljate. Um to registrira, ako ste napravili nešto u mislima, napravili ste to i fizički.

Pogledajte samo izumitelje i njihove izume. Thomas Edison i njegov izum žarulje. George Eastman i film i tako dalje. Svi izumitelji su u mislima sagledali neku sliku i onda je pretvorili u djela. Sliku su u mislima imali posve jasno i sliku krajnjeg rezultata pretvorili u djelo.

Možda ćete sad pomisliti da vaše umne sposobnosti nisu ni blizu sposobnostima tih izumitelja. Oni ih mogu vizualizirati, ali ne i vi. No razmislite, vaša moć vizualizacije je veća od njihove, samo još nikad niste probali.

Pokušajte vizualizirati, promatrati kako se slika odvija u vašim mislima i u svakom trenutku razmišljajte o krajnjem rezultatu, kako dolazite do cilja. Ono što vizualizirate pokušajte raditi što detaljnije. Stvorite sliku svega što želite, razmišljajte i dođite do cilja. Na primjer: Zamislite svoju ruku, gledajte ju, sve detalje, nokte, dlake, bore… Sklopite oči i zamislite kako ta ruka ide prema upravljaču vašeg novog automobila.

Autor: S. G., Foto: Alphaspirit/Shutterstock