Kako uštedjeti vrijeme – Igra tri stvari

Mlada djevojka u čišćenju, Foto: auremar/Shutterstock

Svi se ponekad zateknemo u užurbanoj svakodnevici u kojoj nemamo vremena za ništa. Rokovi nas stišću sa svih strana, mi se pokušavamo uklopiti, ali nam ne uspijeva. No, postoji rješenje. Iako vam se čini da su jedino rješenje dodatni sati u danu, postoji odličan način kako uštedjeti vrijeme koji funkcionira u svim situacijama. Riječ je o sistemu “Igra tri stvari”.

Sistem “Igra tri stvari” funkcionira tako da svaki puta kada uđemo u stan, moramo obaviti tri stvari. Bilo da se radi o brisanju prašine, čišćenju stola, pospremanju rublja ili čišćenju wc-a, rasporedite si posao tako da obavite tri stvari. Bilo bi dobro unaprijed razmisliti o tome i rasporediti dva manje zahtjevna posla s jednim zahtjevnijim.

Budući da u današnje užurbano vrijeme nikome ne preostaje previše vremena za pospremanje kuće i čišćenje, ovo je odličan način uz koji nećete niti osjetiti da nešto radite. Ako, primjerice, stignete kući oko 18 sati, odmah napravite tri stvari i riješili ste puno toga. Sljedećeg dana, obavit ćete ponovo sljedeća tri posla i tako ćete kroz cijeli tjedan obaviti više posla, a da to niste niti osjetili.

Ako vas čeka uistinu puno posla, ubacite obavljanje po tri stvari i ujutro. Obavljanjem ujutro i popodne po tri stvari, u kratkom roku ćete se riješiti nereda i ponovo stvoriti ugodan prostor za život.

Bit će vam potrebno samo nekoliko minuta da očistite umivaonik, iznesete otpad ili stavite rublje na pranje, a tako ćete uštedjeti puno vremena. I što je najvažnije, vikend će vam ostati slobodan. Moći ćete se odmoriti od posla i od pospremanja kuće, a vrijeme umjesto zatvoreni u kući, provesti vani u prirodi s dragim ljudima.

Autor: M.L., Foto: auremar/Shutterstock