Kako uštedjeti na ljetovanju

obitelj na kampiranju

Prilikom svakog ljetovanja roditelji pokušavaju što više uštedjeti novac, a da pritom ne oštete djetetove potrebe. Kako bi uštedjeli i na ovom godišnjem odmoru, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta.

Ako planirate putovanje avionom, savjetujemo vam da se raspitate za sve mogućnosti leta. Pored velikih aerodroma, postoje i manji aerodromi, koji nude jeftinije cijene, pa se zato možda ipak isplati proći nekoliko kilometara više kako bi se autom odveli na te aerodrome.

Isto tako manji aerodromi mogu ponekad imati i bolje rasporede letenja, a točne informacije svih detalja putovanja avionom najbolje je da potražite na internet stranicama avio kompanije.

Ponekad i aviokompanije i hoteli zajedno nude paket usluga, posebno kada je riječ o van sezoni. Kombiniranje više turističkih usluga u jednom paketu, podrazumijeva i povoljnije cijene.

U svakom slučaju prije putovanja je važno da istražite ponude i da se dobro informirate prije putovanja, kako bi uštedjeli dio novca. Ovo prakticirajte prije svakog odmora, te u istraživanje uključite sve članove obitelji kako bi imali mogućnosti saznati i koju informaciju više. Svaki član neka bude uključen za jednu stavku putovanja.

Ako želite uštedjeti novac prilikom odlaska na godišnji odmor, sigurno birajte vrijeme putovanja van sezone, jer su cijene u sezoni najviše. Sezona je vrijeme kada su djeca na praznicima, pa ako se možete uklopiti da ne putujete u to vrijeme, to bi bilo odlično za vaš novčanik.

Ako ćete putovati u danima koji ne spadaju u sezonu, imat ćete više mogućnosti i za uživanje u plažama koje neće biti toliko krcate ljudima, te uživanje u raznim aktivnostima koje će van sezone biti jeftinije.

Prilikom putovanja avionom dodatno se naplaćuje prtljaga koju nosite sa sobom, te ona mora biti ograničene težine. Kako bi što manje platili, te tako uštedjeli novac, pokušajte putovati sa što manje stvari, te pakirajte samo ono što vam je prijeko potrebno.

Autor: A.Z., Foto: Deklofenak/Shutterstock