Kako usporiti starenje kože

starenje kože

Tko ne bi volio zauvijek ostati mlad? Takva osoba vjerojatno ne postoji, posebice kada je riječ o ženama. Kako bi što dulje zadržali svoju kožu i lice maldenačkima, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam u tome pomoći.

Kako bi reducirali bore, popravili teksturu kože i očistili pore koristite retinol, tako da ga na kožu nanesete svaku drugu večer, ali ne na suho lice, neko na tek umiveno lice. Ukoliko nakon primjene retinola imate osjećaj da vam lice gori, pomiješajte ga sa zrnom hidratantne kreme, a ukoliko ga u potpunosti prihvaćate čistog, ponavljate ovaj postupak svaku drugu večer, dva tjedna.

Da bi umanjili pojavu bora, fleka i opuštenost lica, izbjegavajte izlaganje suncu. Najbolje bi bilo da svaki dan koristite hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom, koji ne smije biti manji od 30. Kremu koristite odmah ujutro nakon umivanja, te ju obilno nanesite na lice, vrat, dekolte i ruke.

Kožu čistite pilingom, te ga ne držite duže na koži od propisanoga. Nakon čišćenja kože pilingom, na kožu nanesite hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom, te ju ne izlažite suncu kako se ne bi pojavila iritacija kože ili opekotine od sunca.

Da bi koža bila hidratizirana trebate popiti 8 čaša vode na dan. Dan započnite sa jednom velikom čašom vode, sa sobom kroz dan uvijek nosite bocu od 2,5 dl vode, te često uzimajte po jedan do dva gutljaja vode. Ne morate piti čistu vodu, možete ju pomiješati i sa par kapi svježe voćke ili umjesto vode možete piti nezaslađeni čaj. Isto tako umjesto vode smijete piti i gaziranu vodu koja je jednako zdrava.

Svaku večer spavajte osam sati kako bi spriječili nastajanje tamnih podočnjaka, kožu bez sjaja, pad imuniteta i preveliku tjelesnu težinu. Svaku večer četiri dana za redom idite na spavanje 20 minuta prije nego prethodnu noć.

Ograničite unos alkohola u organizam ,te ga nemojte piti prije spavanja, nemojte piti kavu u posljepodnevnim satima i barem tri sata prije spavanja nemojte trenirati. Bilo bi dobro kada bi spavali u hladnijoj prostoriji, te sat vremena prije spavanja prigušili svijetla, izgasili televizor i kompjuter.

Jedite što više voća i povrća, a najbolje je da si zadate da na dan morate pojesti 12 porcija ove zdrave hrane.

Autor: A.Z., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock