Kako usavršiti manikuru kod kuće

Set za manikuru, Foto: Photoxpress

Mnogi smatraju kako je manikura ruku poprilično kompliciran posao. Postoje mnogi oglasi u kojima se mogu pročitati ponude manikiranja i ukrašavanja noktiju, no ukoliko nemate previše novaca, u par koraka možete doći do savršenih noktiju kod vlastite kuće.

Prije negoli krenete skinite lak za nokte (ako ga imate), preporučamo vam da ne koristite sredstva koja u sebi imaju acetona jer je dokazano kako se njime samo šteti noktima. Kada ste odstranili ostatke starog laka, dobro operite i osušite vaše ruke i nokte.

Drugi korak kod ukrašavanja noktiju je oblikovanje. Najčešće se nokti oblikuju ovalno, no vama preporučamo da sami odlučite kojeg će vam oblika nokti biti, a u obzir uzmite oblik svojih prstiju. Također zapamtite da nokte previše ne zašiljite jer će vam taj oblik nokta vrlo lako pucati. Ako imate zanoktice, dobro navlažite nokte i pokušajte ih ukloniti specijalnim škaricama. Nikada nemojte prstima trgati ili gristi zanoktice, a ako vam se napravi ranica, dezinficirajte je da se ne stvori infekcija.

Nakon što uredite oblik noktiju, pružite svojim rukama malo opuštanja. Nanesite malo losiona za ruke i započnite sa laganom masažom dlanova, prvo jednog pa drugog. Ovakvom ćete masažom povratiti cirkulaciju u svoje ruke. Koža i nokti će vam izgledati i biti puno zdraviji ako ovakav tip masaže primijenjujete često.

Zadnji korak je lakiranje noktiju. Sad, kad su vam ruke ponovno osvježene i čiste, potrošite malo vremena na odabir idealne boje za nokte. Boja će ovisiti o vašem izgledu i stilu koju nosite. Prema nekim vizažistima, lak za nokte bi trebao biti nanijet u samo tri poteza aplikatora za lak. Jedan sloj laka za nokte će u vrlo rijetkim slučajevima biti dovoljan, pa nakon nanošenja prvog sloja, pričekajte par minuta i nanesite novi sloj.

Nakon nanošenja željenih boja i njihova sušenja, kao zadnju stavku dodajte gel za nokte. Gelovi ili neka druga sredstva kojima se završno prekrivaju nokti, ne služe samo kao ukras, već i štite vaše nokte od raznih vanjskih utjecaja. Kada završite sa svim, dobro zatvorite i pospremite sve lakove, rašpice ili škarice. Imajte na umu kako lak za nokte možete držati i u hladnjaku.

Pogledajte kako napraviti francusku manikuru kod kuće!

Autor: M.T. Foto:Set za manikuru, Foto: Photoxpress