Kako urediti mali prostor

Uredjenje malih prostora predstavlja pravi izazov za dizajnere. Kao što je za matematičare to rešenje određenog matematičkog zadatka, za programere rešenje određenog problema, za kirurge komplikovana operacija, tako je za arhitekte pravi izazov uredjenje stana koji ima malu kvadraturu i malo prostora.

Boje

Boje u malom stanu bi trebalo da budu jednostavne. Svako šarenilo i preterivanje sa njima može dovesti do nezadovoljavajućih efekata.

Rasvjeta

Rasveta može u mnogome pomoći da stan izgleda vizuelno veći. Korićenje ambijentalne rasvjete, staklenih lampi, kao i naglašavanje detalja uz pomoć rasvjete mogu biti od izuzetne koristi.

Namještaj

Možemo slobodno reći da namještaj ima najveću ulogu u uređenju malog stana. Ukoliko je nameštaj funkcionalan, izrađen po mjeri, te ima dvostruku ili višestruku funkciju kao na primer zidni kreveti, onda nam značajno može olakšati život u malom prostoru.

Ogledala

Pravilno postavljena ogledala mogu vizuelno povećati prostoriju u kojoj se nalaze, i time izmeniti opci dojam o veličini samog interijera.

Detalji

Mali prostor treba da ima detalje koji ne opterećuju, i koji vizuelno povećavaju prostor. Zavjese od poda do plafona, staklene lampe, providni klub stolići i slični detalji sigurno će biti od koristi.

Može se reći da je ova tema dosta široka, i kratka za jedan savjet, ovde smo dali neke osnovne smjernice, a dosta tekstova možete pronaći i o tome kako urediti svaku od prostorija u stanu. Ovdje možete vidjeti interesantan tekst, a ova tema je neizbježna za sve one kojima je profesionalna djelatnost uredjenje stana.

By: Enterijer Stana