Kako ukloniti podočnjake na prirodan način

odmorna žena

Ubrzan način života koji je u posljednje vrijeme teško izbjeći ima svoje posljedice kojih se sve teže riješiti. Među njima su i neugodni podočnjaci, najbolji pokazatelj koliko iza sebe imate neprospavanih noći. Možete ih sakriti uz pomoć kozmetičkih preparata, ali i na druge načine.

Suvremeno doba donijelo je mnoge prednosti i nedostatke, a to je da svatko od nas ima sve manje vremena za opuštanje i posvećivanje stvarima koje nas opuštaju. Stres i nervoza samo su neke od posljedica koje želimo ukloniti.

Stručnjaci sve više savjetuju da se pronađe način kako svaki dan pronaći vrijeme za sebe jer više nije u pitanju toliko vanjska ljepota koliko zdravlje čovjeka.

Podočnjaci ne moraju biti samo ružni dodatak na licu, nego kao i sve ostale negativne posljedice pokazatelj da nešto nije u redu s organizmom, bilo da se radi o alergijama ili poremećaju rada nekog od organa. U takvim situacijama nije dobro čekati nego što prije otići kod liječnika.

Tamne mrlje ispod očiju najčešće su znak neprospavanih noći, a pored korektora i pudera za čim žene u velikom broju najčešće posežu, postoje prirodne metode pomoću kojih možete riješiti problem osim ako se ne radi o ozbiljnom zdravstvenom problemu, što će utvrditi liječnik.

Koje su to prirodne metode s kojima će podočnjaci postati samo dio prošlosti? Očito je kako treba spavati između 6 i 8 sati jer nedostatkom sna ne nastaju samo vrećice ispod očiju nego dolazi i do bržeg starenja kože.

Spavanje nije jedino na što treba obratiti pozornost, pa tako ne treba zaboraviti na tekućinu. Potrebno je piti dovoljno tekućine, a pogotovo ako imate naviku konzumiranja kave zbog čega organizam ima još veću potrebu za vodom.

Namirnice bogate mineralima i vitaminima su još jedan način kako možete pobijediti podočnjake. Promijenite što prije prehrambene navike, pa tako smanjite količinu soli zbog koje dolazi do problema s cirkulacijom.

Okrenite se prirodnim sokovima koje možete sami napraviti, a u kojima ima mnoštvo vitamina kao što je sok od mrkve. U samo jednoj čaši soka dobit ćete vitamin A, antioksidans te vitamine D, B i K. Usredotočite se na namirnice kao što je zeleno povrće te sve one u kojima ima velika količina vitamina B7.

Promijenite životne navike i krenite u boljem smjeru kako bi se uskoro bolje osjećali u svom tijelu, a što će se uskoro pokazati i na vašoj koži.

Autor: S.Š., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock