Kako ukloniti ožiljke od akni

čišćenje lica
Čišćenje lica, Foto: Deklofenak/Shutterstock

Samopouzdanje je važno, a ponekad ga je teško održati na visokoj razini ako se pritom morate boriti s neugodnim pojavama na svom licu kao što su ožiljci od akni. Puno je osoba koje se bore s tim problemom, ali sreća rješenje postoji. Ovisno na koji način ga želite tretirati, ali možete birati između kozmetičkih salona i njihovih tretmana i prirodnih metoda koje možete odraditi u svom domu.

Zahvaljujući inovativnim metodama od strane raznih stručnjaka, rješenje problemu postalo je dostupno i onim osobama koje nemaju vremena, ali ni sredstava za odlazak u salon. Prema posljednjem istraživanju pokazalo se kako 50% žena ima problema s ožiljcima te jedna čevrtina muškaraca.

Prije nego što se upustite u prirodno rješenje za svoj problem, dobro je znati koje nas navike koštaju dobrog izgleda. Među njima su često ispijanje kave, prevelike konzumacije šećera te sunčane naočale, ako se redovito ne čiste.

Za savršenu masku koja će očistiti vaše lice i pomoći mu na putu do oporavka potrebna vam je rajčica. Osim što je ukusna i bogata C vitaminom, ona je jedan od glavnih saveznika u borbi protiv ožiljaka.

Narežite rajčicu i prije nego je nanesete na lice, dobro se umijte i očistite svoje lice od prljavština. Ostavite masku oko 10 minuta i isperite lice u mlakoj vodi. Rajčica smanjuje količinu bakterija i povećava elastičnost kože.

Pomiješajte malo maslinovog ulja i soli te dobivenu smjesu nanesite na svoje lice. Nakon nekoliko minuta se umijte. Spomenuta smjesa dobra je za kožu jer doprinosi smanjenju upale.

Za sve dame koje se žele upustiti u liječenje u salonu za njih je svoreno rješenje u obliku frakcionalnog lasera. Radi se o metodi koja obnavlja cijeli gornji sloj kože, gdje je oporavak najkraći bez crvenila na koži.

Provjerite naše video savjete u nastavku!

Autor: S.Š. Foto: Deklofenak/Shutterstock