Kako ukloniti celulit

nema celulita

Svaka druga žena ima problema sa celulitom, koji se javlja na tijelu zbog genetike, nepravilne prehrane i stresa. Postoje razni anticelulitni tretmani, od kojih neke možete i same napraviti doma. Domaći tretmani mogu ublažiti, ponekad čak i ukloniti celulit, a djelotvornost tretmana ovisi o vrsti celulita koji imate. U nastavku vam donosimo neke od domaćih metoda uklanjanja celulita.

Kofein potiče cirkulaciju, te je koža nakon tretmana kofeinom sjajnija i napetija. Od kofeina je najbolje napraviti piling od kave koji ćete dobiti tako da se prije tuširanja istrljate talogom skuhane kave. Trljati tijelo morate kružnim i čvrstim pokretima, posebno mjesta koja su zahvaćena celulitom. Nakon masiranja, područja zahvaćena celulitom omotajte prozirnom folijom i ostavite da djeluje 20 minuta. Nakon toga tijelo isperite mlakom vodom i nahranite hidratantnom kremom. Piling od kave će potaknuti cirkulaciju i odstraniti odumrle stanice kože.

Kako bi potaknuli cirkulaciju i opustili kožu, izmasirajte zahvaćena područja maslinovim uljem. Na celulitna područja nanesite nekoliko kapi maslinovog ulja i masirajte kružnim pokretima. Masirajte celulitna područja na ovaj način svaki dan, najbolje nakon vježbanja.

Suho četkanje kože je izrazito zdravo za svaku osobu, ne vezano da li ima celulit ili ne. Svakodnevna masaža suhim četkanjem, će potaknuti cirkulaciju, potaknuti obnovu stanica i kožu će učiniti mekom i sjajnom. Suho četkanje se izvodi prije tuširanja sa četkom od prirodnih biljnih vlakana. Osim cijelog tijela, ukoliko imate problema sa celulitom najveću pozornost obratite na celulitna područja. Nakon suhog četkanja se otuširajte i namažite tijelo kremom ili još bolje prirodnim uljem.

Navedeni tretmani neće imati nikakav učinak, ukoliko ne pripazite na prehranu. Vrlo je bitno da iz jelovnika izbacite slatkiše i masnu hranu, te da se počnete što više hraniti povrćem i voćem. Povrće i voće će pomoći tijelu da izbaci višak tekućine, kako se ne bi razvio celulit. Najbolje namirnice protiv celulita su mrkva, šparoge, krastavac, lubenica, rajčica, zelena salata, peršin, celer i kupus. Pijte minimalno 8-10 čaša vode na dan., te izbacite zaslađene i gazirane napitke. Osim vode za izbacivanje štetnih tvari iz tijela i viška vode, odličan je zeleni čaj, koji vam pomoći u mršavljenju i ubrzanju metabolizma.

Osim tretmana i prehrane, potrebno je i vježbati, a najbolje je početi sa kardio vježbama. Najviše posvetite pažnju vježbanju donjeg dijela tijela. Najbolje vježbe za uklanjanje celulita i učvršćivanje donjeg dijela tijela su magareći udarci, odmicanje nogu iz ležećeg položaja na boku, iskorak i čučnjevi. Uz ove vježbe bitno je i da svakodnevno trčite, šetate ili brzo hodate.

Autor: A.Z., Foto: Karyna Che/Shutterstock