Kako učiniti kosu sjajnijom

sjajna kosa

Već duže vrijeme imate zagasitu boju kose bez ikakvog sjaja ili samo minimalno i to samo nakon što operete kosu? Vrijeme je za promjene ako zaista želite učiniti kosu sjajnijom i ljepšom. Naime, postoje razni čimbenici koji uništavaju refleksni sjaj kose i time ona s vremenom blijedi i postaje beživotna.

Obratite pažnju na hidrataciju kose, odnosno dehidraciju. Suha i ispucana kosa se vrlo malo sjaji i djeluje totalno nezdravo. Izbacite iz upotrebe pegle za kosu i uvijače jer su oni glavni problemi kose bez sjaja.

Isto tako, umjesto da kosu perete u toploj i vrućoj vodi, perite je u mlakoj vodi jer je dokazano da mlaka i hladnija voda povoljno utječu na bolju cirkulaciju na tjemenu te se vlasi bolje reflektiraju na svjetlosti, a kosa je tada sjajnija i čvršća.

Prilikom šamponiranja, pozornost trebate usmjeriti i na šampon koji koristite za pranje kose. Šamponi s velikim količinama kemijskih svojstava djeluju negativno na vlasi i agresivno, a kosa tada gubi sjaj.

Koristite zato prirodne šampone na bazi esencijalnih ulja koji će je istovremeno nahraniti i učiniti sjajnijom. U tome vam mogu od velike pomoći biti i maske za kosu koje su također na biljnoj bazi jer će je dodatno omekšati i bit će savršeno glatka na dodir.

Prakticirajte masažu vlasišta barem 1 tjedno kako biste svoj organizam doveli do bolje cirkulacije. Time ćete poboljšati rast kose, do kose će dolaziti više vitamina i minerala, a time će biti sjajnija i ljepša.

Poput pegla i uvijača za kosu, i fen ostavlja katastrofalne posljedice. Snažna toplina koja je nekoliko puta tjedno po više od 10 minuta usmjerena prema našoj kosi sigurno ne donosi ništa dobro.

Za vrijeme hladnijih dana kosu odmah nakon pranja zamotajte u topli ručnik i ostavite da se u njemu posuši, a ako vam je draža opcija fen, podesite tipku na hladno feniranje kako biste bili sigurni da ćete izbjeći suhoću kose.

U ljetnim danima, kosu slobodno možete posušiti na zraku, a usput možete pročitati svoj omiljeni časopis, knjigu ili jednostavno uživati u suncu.

Autor: A.B. Foto: Zoom Team/Shutterstock