Kako učiniti da mali stan djeluje veće

mali stan
Mali stan, Foto: photobank.ch/Shutterstock

Želite li mali prostor učiniti većim, možete, ali samo treba imati dovoljno ideja i malo mašte. Naime skoro ništa nije nemoguće ako se čovjek dovoljno potrudi. Tako je isto i sa svim onima koji pokušavaju svoj životni prostor vizualno učiniti većim.

1. Prvo što treba napraviti je odabrati boje od kojih će svaki dio stana imati svoju boju. Pritom ofarbajte zidove u hodniku u malo veselijem tonu te isto učinite sa kuhinjom te skrivenim dijelovima vašeg stana. Upravo će ta igra boja stvoriti dojam kao da imate puno više prostora.

2. Pokušajte ponavljati različite crteže te motive. To je jedan od načina kako da stvorite veći prostor bez puno pretjerivanja. Želite li se malo zabaviti slobodno posegnite za tom idejom.

3. Što se tiče podova neka to uvijek bude svjetlija boja. Nije bitno da li se radi o drvenim ili tvrdim podovima. Naime događa se upravo to da se svjetlost odbija od poda zbog čega se stvara efekt prozračnosti, a prostorija samim time dobiva dovoljno svjetla.

4. Ako ste kojim slučajem uspjeli nabaviti dovoljno umjetničkih radova, pokušajte ih iskoristiti tako što ćete ih postaviti od poda prema stropu. Na taj ćete način postići da pogled ide odozdo prema gore.

5. Namjestite svoj prostor s malo otkačenijim tipom namještaja, odnosno pokušajte ubaciti 2 veća komada namještaja. Ta dva velika komada namještaja će uvijek privlačiti puno pozornosti zbog čega će se odvući pozornost sa same prostorije.

Foto: photobank.ch/Shutterstock