Kako ubrzati rast noktiju na prirodan način

dugi nokti

Lijepi i njegovani nokti simbol su brige o sebi, a pogotovo ih je prekrasno vidjeti na ženskoj osobi kada se brine o svom izgledu. Kako biste imali lijepe, duge i njegovane nokte, neće vam trebati puno mjeseci, već samo nekoliko tjedana. Ipak, važno je biti strpljiv i pridržavati se nekih pravila.

Donosimo vam nekoliko načina kako ubrzati rast noktiju na prirodan način kako biste uvijek imali čvrste i duge nokte. Prva i najbitnija stvar je poboljšati unos prehrane. Naime, kao što je prehrana bitna za sve događaje u našem organizmu, tako je bitna i za zdravlje noktiju.

Pomoću prehrane se itekako može ubrzati rast noktiju, samo je potrebno pravilno je rasporediti.

Razni vitamini poput vitamina C i D su vrlo zaslužni za ubrzani rast noktiju.

Vitaminom C možemo učvrstiti rast noktiju i učiniti ih elastičnijima te otpornima na lomljenje. Upravo tog vitamina ima u velikim količinama u voću poput limuna, narančama, kiviju i jagodama. Osim toga, pomoću vitamina C vaši će nokti uvijek izgledati mladoliko.

Vitamin D je uveliko važan za proces ubrzanog rasta noktiju. D vitamin možete nadoknaditi sunčanjem jer se pomoću sunca oslobađa u našem tijelu.

Također ga ima i u zdravim namirnicama poput tunjevine, žumanjku i mliječnim prerađevinama.

Osim zdrave prehrane, bitni su i neki tretmani kojima se može učinkovito poboljšati rast noktiju. To je masaža i piling ruku i noktiju kojom se potiče cirkulacija i mikrocirkulacija te se uklanjaju odumrle rožnate stanice.

Napravite piling za svoje nokte jednostavnim i brzim metodama tako da rašpicom za tehnički piling uklonite površinski sloj nokta. Pokreti se trebaju izvršavati kružnim i laganim pokretima. Rezultat su lijepi, zdravi, njegovani i nadasve dugi nokti.

Pogledajte u videu kako možete kod kuće pripremiti prirodnu mješavinu koja će vam ubrzati rast noktiju!

Nikako ne zaboravite na vrijeme skraćivati svoje nokte kada primjetite da su možda predugi jer bi se moglo dogoditi da jedan nokat pukne, a ostali ostanu dugi, a to estetski nije baš primamljivo.

Autor: A.B., Foto: luchschen/Shutterstock