Kako ubrzati rast kose prirodnim putem

djevojka s dugom kosom

Želite imati dugu kosu i jednostavno ste previše nestrpljivi i ne želite čekati. Osim ekstenzija u zadnje vrijeme sve se više priča o prirodnim metodama pomoću kojih možete saznati kako ubrzati rast kose i dobiti željenu dužinu. Slijede zanimljive informacije koje bi vam mogle pomoći do željenog ishoda, a prije je potrebno provjeriti imate li sve potrebne namirnice.

Znači prije nego što započnete s procesom ubrzanog rasta kose provjerite imate li možda malo kokosovog ulja. Ako nemate, zaputite se u nabavku i započnite. Ono što treba napraviti je svakodnevna masaža vlasišta.

Kako ubrzati rast kose? Uz pomoć prirodnih preparata i bez kupovine skupocjenih proizvoda ili odlazaka na razne tretmane. Potrebna je volja i upornost, a samo tako će doći i rezultati.

Dobro je ako primijenite kokosovo ulje za kosu kada želite ubrzati rast vlasi. Pored masaže uzmite malo kokosovog ulja i umasirajte ga u tjeme. Tako ćete svojoj kosi priuštiti sve potrebne vitamine, a pored toga malo i ubrzati rast kose. Rezultat će biti duga i sjajna kosa.

Osim kokosovog ulja poznato je kako možete iskoristiti i ružmarin. Naime ako niste znali ružmarin je još jedan od sastojaka koji pomaže kod ubrzanog rasta kose. Dakle uzmite malo ružmarina i pomiješajte ga s vodom i šamponom.

Maslinovo ulje osim što je izuzetno zdravo, odnosno ljekovito isto tako pomaže kod boljeg izgleda kose, a u kombinaciji zajedno sa ricinusovim uljem zaista čini čuda. Potrebno je uzeti tri žlice jednog i drugog ulja te lagano zagrijati na vatri. Zatim trebate uzeti vatu i namočiti samo malo i kružnim pokretima masirati u tjeme oko 15 minuta.

Iako možda tijekom kuhanja ima odbojni miris činjenica je kako se o luku sve više priča kao pravom dodatku za bolji izgled vaše kose. Dakle potrebno je uzeti malo već samljevenog luka koji trebate pomiješati sa šamponom u manju zdjelu. Rezultat će biti sjajna, zdrava i duga kosa.

Autor: S.Š., Foto: puhhha/Shutterstock