Kako ubrzati rast kose na prirodan način

vesela djevojka

Koliko ste se puta našli u situaciji da ste nakon šišanja tugovali za svojom kosom? Teško je zaboraviti trenutak kada ste se ošišali i nedugo nakon toga zažalili. Dobro je što postoje načini kako možete ubrati rast kose. Vrijeme je da se okrenete prirodnim metodama.

Dosadašnja dužina kose vam je dosadila, odlučili ste se ošišati i sada mjesec dana kasnije želite da vam se istom brzinom vrate vlasi koje vam je frizer ošišao? Eh kada bi to bilo tako lako. Naravno da vlasi ne mogu narasti brzinom svjetlosti, ali zato možete ubrzati njihov rast.

Ukoliko niste pri novcima ili ih jednostavno ne želite ostavljati u frizerskom salonu kako bi vam napravili ekstenzije, okrenite se prirpravcima koje možete napraviti sami kod kuće. Tako ćete uštedjeti ne samo vrijeme nego i novac, a kućni budžet će moći još malo odahnuti.

Iako je teško povjerovati, ali ne smijete zaboraviti na luk. Bez obzira što nije ugodan kada ga režete jer imate potrebu plakati kao kišna godina, nevjerojatno je kako može potaknuti rast vaše kose.

Uzmite 3 češnja češnjaka, 1 crveni luk i 2 štapića cimeta. Spomenute sastojke stavite u vodu da se kuhaju, a kada su omekšali ostavite ih na sobnoj temperaturi kako bi se mogli ohladiti.

Sada svaki put kad perete kosu stavite čudotvornu smjesu, držite oko 15 minuta i zatim isperite. Nakon samo nekoliko tjedana vaša će kosa biti bujnija i duža. Ovakvu metodu ne smiju primjenjivati oni koji bojaju kosu jer luk može oštetiti boju.

Ako želite znati kako ubrzati rast kose i kako ju ojačati, onda je za vas rajčica. Zahvaljujući velikoj količini vitamina koje sadrži, upravo se rajčica preporuča za svakodnevnu konzumaciju. Pored toga što je zdrava i omogućuje kvalitetniji život, ona je odlična i za njegu vaše kose.

Kako bi kosa narasla prije nego što se nadate, izmiješajte 1 manju žlicu meda, 1 žumanjak i 3 rajčice. Dodajte malo vode, pomiješajte i nanesite na polusuhu kosu nakon pranja. Držite do 30 minuta i zatim isperite. Masku je potrebno nanositi jednom tjedno. Na vama je da se odlučite za najbolju masku i uživate što prije u svojoj dužini kose.

Autor: S.Š., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock