Kako u par koraka do sreće

Sretan par, Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

Svima je poznato da čovjek ima karakteristike da nikada ne bude zadovoljan. Često se u životu dogodi da i kad se sve stvari poslože kako treba uvijek postoji barem jedna ona mala sitnica u kojoj ćemo mi naći razlog da budemo nesretni.

Sreća je individualna emocija koja se kod svake osobe manifestira na drugačiji način. Uz raličito manifestiranje postoje i razni uzroci sreće. Tako će nekoga razveseliti novi komad odjeće, nekog napredovanje na poslu, a nekog nova osoba u životu.

Danas postoje razne metode i oblici samopomoći,ali se često organiziraju i brojni tečajevi i seminari koji nam ukazuju na načine kojima možemo postići sreću. Možemo razlikovati dva glavna oblika ovih seminara koji mogu biti duhovnog ili svijetovnog karaktera. Bitno je napomenuti kako je za postizanje bilo kojega oblika sreće potrebno živjeti u skladu sa samim sobom, vijerovati i voljeti sebe.

Kako biste bili sretni morate raditi na svome samopouzdanju. Osobe koje su svijesne svojih mogučnosti češće su zadovoljnije, a ne trate vrijeme na razmišljanja o nerealnim stvarima. Postoji nekoliko viježbica kojima možete ojačati samopouzdanje te je jedan od njih da maštate o situacijama u kojima vi ispadate samopouzdana i potpuna osoba. Pokušajte predvidjeti i projicirati situacije u kojima čete se naći.

Veoma je bitno slušati ljude koji se nalaze oko vas. To su najčešće vaši prijatelji, roditelji ili bliski poznanici kojima se slobodno povijerite, a oni će vam dati neki koristan savjet. Nemojte se ustručavati pred njima i vjerujte kako su njihovi savjeti dobronamjerni čak i onda kada vas kritiziraju uvažite njihovo mišljenje i pokušajte ga primijeniti na svoje ponašanje.

Svakog jutra kada se probudite pred ogledalom ponovite svoje zadatke za taj dan i pokušajte sami sebe bodriti. U novi dan krenite puni samopouzdanja, izbacite negativne misli i visoko uzdignite glavu. Nedajte da vam najmanje sitnice ometaju koncentraciju, budite sigurni kako će te ovakvim ponašanjem dati dobru sliku ljudima koji se nalaze u vašemu okruženju.

Autor: M.T., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock