Kako treba sušiti kosu

zdrava kosa

Lijepa kosa? Uvijek i zavijek! Njega kose zahtijeva pravilnu njegu koja pored određenih preparata uključuje i način kako ju sušite. Jeste li znali da je kosa najosjetljivija onog trenutka kada ju perete? Dok je mokra, kosa traži poseban tretman kojeg se svatko treba pridržavati ako želi imati zdrave i lijepe vlasi.

Poznato je kako kosu osim šamponom treba tretirati i odgovarajućim maskama koje su za razliku od regeneratora gušće i time primjerenije za njegu obojane kose, a koja je bila izložena raznim agresivnim tretmanima.

Osim maske koju možete i sami napraviti, a najbolja je ona od maslinovog ulja (potrebno je nanijeti maslinovo ulje na kosu, ostaviti da djeluje 15 minuta i isprati), važno je znati što s kosom nakon pranja jer nije svejedno kako ćete ju osušiti. Upravo se taj dio smatra najvažnijim.

Stručnjaci su mišljenja kako mnogi najčešće griješe kada je u pitanju sušenje kose. U čemu je problem? Koje su to greške koje treba što prije ispraviti nakon čega će kosa biti neodoljiva? Prvo što treba učiniti je zaboraviti na sušenje ručnikom.

Pogrešno je trljati kosu ručnikom, a osim što se tako lome vlasi češljanje postaje još teže jer je kosa sve zamršenija. Nakon pranja je potrebno ocijediti kosu i tako što ćete prstima lagano povlačiti pramenove prema vrhovima. Nećete pogriješiti ni ako ju omotate ručnikom i lagano utisnete te ostavite omotan ručnik barem 10 minuta.

Ručnik je važan jer uz pomoć njega dolazi do upijanja vode. Kada ste završili s ovim dijelom procesa sušenja na red dolazi raščešljavanje. Kako bi imali što manje problema sa zapetljancima, potrebno je korstiti šire četke i češljati se od kraja prema tjemenu, polako i bez bilo kakvog presinga.

Kosu je potrebno češljati sve dok ona ne postane glatka. Sada možete nastaviti dalje s oblikovnjem kose u frizuru koju želite, bez riskiranja da će vam vlasi nakon nekoliko sušenja izgledati kao kosa kakvu je nekada imala vaša barbika.

Autor: S.Š., Foto: Pressmaster/Shutterstock