Kako svakodnevno njegovati usnice

njega usana
Svakodnevna njega usana, Foto: Lucky Business/Shutterstock

Nažalost pokazalo se kako postoje one žene koje zaboravljaju na njegu usnica. Naime postoje žene koje svakodnevno vode računa o izgledu svojih usnica, dok se neke kao što je već rečeno ne brinu dovoljno.

Ako još niste uspjeli saznati, tada poslušajte par savjeta koji vam mogu pomoći do ljepšeg izgleda vaših usana. Naravno da kada se priča o njezi usana, obvezatna oprema trebala bi biti balzam za ljepši izgled.

Popularnih par savjeta za bolji izgled: Pokazalo se kako je konzumacija vode itekako bitna za zdravlje organizma i za bolji osjećaj. Voda je isto tako bitna ako želite postići potrebnu hidratizaciju.

Pogledajte video i saznajte kako njegovati usne uz pomoć meda.

Med je još jedna namirnica uz koju će vaš usne biti tako neodoljive i čarobne. Upravo je ova namirnica poznata po tome što štiti usne od brojnih vanjskih utjecaja kao što su naleti vjetra i jako zračenje sunca.

Nastojte izbjegavati grube vremenske uvjete kao što je recimo olujni vjetar. No budući da je to skoro, pa nemoguće, pokušajte redovito svoje usnice njegovati balzamom, koji vama odgovara.

Dakle kao što je već rečeno, potrudite se redovito koristiti balzam, a treba znati da ako ga tek počnete koristiti kada su vam usne već ispucale, tada će vrijeme potrebno za oporavak biti puno duže.

Iako je nekima to automatski tip ponašanja, da nisu ni svjesni, potrudite se ne grickati usne i isto ih tako lizati. Na taj ćete način jedino postići njihovo sušenje i pucanje.

Posvetite puno vremena svojim usnama pogotovo u zimskom periodu, kada koža i ostatak tijela prolaze dodatnu torturu brojnih vremenskih nepogoda.

Obogatite svoju prehranu namirnicama koje obiluju vitaminima, a pogotov one koje u sebi sadrže vitamnin B12. To su prije svega morski plodovi, mlijeko, žumanjak i sirevi koji su fermentirali.

Foto: Lucky Business/Shutterstock