Kako sprječiti mušku krizu srednjih godina

sretan muškarac
Sretan muškarac, Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

Problem sa životnom dobi kada se navrši 40-ta postoji i kod muškaraca i kod žena. Pokušajte ne razmišljati o svojim godinama i pridržavajte se sljedećih savjeta kako biste uvijek bili u formi. Vježbanje, druženje sa prijateljima i aktivan seksualni život će vam pomoći u tome.

1. Ostanite seksualno aktivni

Erektilna disfunkcija uglavnom ima fizički uzrok kod muškaraca starije dobi iz razloga što ne dobivaju dovoljno krvi u područja u kojima bi se trebala pojaviti seksualna želja. U svrhu poboljšanja cirkulacije trebali bi prestati puštiti te krenuti sa vježbanjem.

2. Obratite pažnju na struk

S godinama događa se kako muškarci i žene sve teže gube kilograme koje su nagomilali. Kod muškaraca se najviše širi područje oko trbuha što može uzrokovati i probleme s kardiovaskularnim bolestima. Pokušajte paziti kako se hranite.

3. Pregledajte prostatu

Ono što nikako ne smijete izbjegavati je pregled prostate. Kako godine idu tako se mogu javiti razni problemi uz mušku reproduktivnu žlijezdu. Najbolje je odlaziti na redovite kontrole kako biste smanjili rizik od pojave bolesti raka prostate.

4. Smanjite konzumiranje alkohola

Nije naodmet spomenuti da bi bilo dobro smanjiti količinu alkohola, gdje veće količine mogu dovesti do pojave raka jetre ili čak moždanog udara

5. Družite se

Provodite svoje slobodno vrijeme s najdražima, jer se pokazalo kako pozitivna energija pridonosi boljem zdravlju duha i tijela.

Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock