Kako spriječiti urastanje dlačica

lijepe noge

Kako spriječiti urastanje dlačica nakon depilacije? Zahvaljujući brojnim provedenim istraživanjima pokazalo se kako postoje načini da se izbjegne urastanje i da noge nakon depilacije izgledaju prekrasno. Zašto ne bi nakon depilacije uživali u prekrasnim nogama umjesto se opterećivali problemom kao što su urasle dlačice?

Vašim problemima je došao kraj, jer postoji rješenje. Što su zapravo urasle dlačice? Radi se o malim izbočinama koje mogu prerasti u folikulitis te dovesti do stvaranja gnojnih prištića koji izgledaju ružno i neugodni su.

Zbog čega dolazi do urastanja dlačica? Brojni stručnjaci složili su se kako nastaju zbog nepravilnog načina uklanjanja. Problem nastaje kod zatezanja kože, pa ako nije dovoljno zategnuta tijekom depilacije, može doći do samo do djelomičnog uklanjanja. Ostatak dlake koji je ostao unutar kože začepljuje folikule i tu nastaju problemi.

Spomenuta situacija događa se najviše kada se vrši depilacija voskom. Kako bi ju izbjegli nastojte koristiti vosak samo onda kada su dlačice dovoljno narasle. Ako su premalene tada uklanjanje neće biti uspješno.

Ako ne volite depilaciju voskom, jer vam sama pomisao na čupanje dlačica nije uopće primamljiva, pokušajte s brijanjem. Kako bi izbjegli urastanje dlačica kod brijanja pokušajte ih ukloniti u smjeru suprotnom od smjera rasta i pada dlačica.

Dlačice bi bilo najbolje brijati onda kada su vlažne, jer su tada puno mekše. Kako bi bili sigurni da su dovoljno omekšale pokušajte ih držati pod vodom barem pet minuta, a zato je tuširanje najbolji način.

Kod čupanja dlačica najbolje je postupiti tako što ćete područje okolo očistiti vodikovim peroksidom te ih iglom ili pincetom nježno ukloniti. Čupajte ih u smjeru rasta. Prije čupanja pokušajte toplom vodom navlažiti područje čupanja. Topla voda će otvoriti pore i dlačice će lakše izaći.

Prije uklanjanja dlačica dobro je očistiti kožu od bilo kakve prljavštine. Nakon depilacije nastojte nositi širu odjeću tako da vam se koža stigne oporaviti.

Autor: S.Š., Foto: Jacek Chabraszewski/Shutterstock