Kako spriječiti opadanje kose

žena s maskom za kosu

S opadanjem kose se susreće velik broj ljudi, pogotovo u procesu starenja. Teško je postići zdravu i gustu kosu. Kada se susretnu s prvim opadanjem kose nailaze na veliki problem te pokušavaju na mnoge načine spriječiti taj proces.

Također, u trudnoći, tijekom niza hormonalnih promjena dolazi do opadanja kose. Nekim trudnicama još u trudnoći, dok drugima neposredno nakon porođaja. Uzrok tome su hormoni, koji su u “drugom stanju” mijenjaju.

Opadanje kose može također biti uzrok nekih zdravstvenih problema pa ako opadanje kose potraje duže vrijeme obratite se svom liječniku. Detaljnim pretragama dobit ćete dijagnozu. Vjerojatno je posrijedi nešto sasvim beznačajno.

Mnogi ljudi se bore s rijetkom kosom i kosom koja sporo raste. Ako niste zadovoljni sa svojom kosu probajte je tretirati maskama koje su na prirodnoj bazi.

Ako ne želite “bacati” novac na skupe tretmane, dajte si vremena i truda i sami pripremite maske. One prirodne su daleko zdravije i učinkovitije.

Napravite sami kod kuće svoju masku od 2 banane, 1 žlice limuna i 1 žumanca. Pripremite masku tako da izgnječite banane i potom dodate žumanjak i žlicu limuna. Sve se dobro izmiješa i stavi na kosu da odstoji. Glavu omotajte plastičnom vrećicom i stavite ručnik oko glave. Maska mora stajati otprilike 30 do 40 minuta. Nakon toga dobro operite kosu. Nakon nekoliko tretmana vidjet ćete prave rezultate. Bit ćete oduševljeni.

S ovim prirodnim tretmanom nemojte očekivati da će vam kosa drastično narasti, ali spriječit ćete njezino opadanje i obnovit ćete je. Promjene na kosi će biti vidljive. Nastavite upotrebljavati ovu masku barem jednom tjedno. Budite strpljivi i ne odustajte odmah.

Osim maske, pronađite šampon koji najbolje odgovara vašem tipu kosu. Redovito šišajte svoju kosu i perite svaka 2 do 3 dana. Učestalo pranje kose nije preporučljivo.

Ako nakon niza tretmana rezultati neće biti vidljivi, obratite se liječniku za savjete. Niti jedan rezultat se ne postiže nakon dva puta. Potrebno je vrijeme.

Kombinirajte tretmane s maskama i pronađite ono što vam najviše odgovara. Pokušajte maske raditi s prirodnom proizvodima i izbjegavajte kemikalije. Ako niste primorani, izbjegavajte boju za kosu dok ste u procesu obnove kose. Kemikalije koje sadrže određene boje za kosu mogu dodatno ošteti vašu kosu i “proces obnove” daleko odužiti.

Autor: M.Š., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock