Kako spriječiti nove bore

kako spriječiti nove bore

Malo je onih koji ne razmišljaju o tome kako spriječiti bore ili kako spriječiti nove bore na licu. Mladolik izgled je nešto čemu mnogi teže i zato nije čudno što o pravilnoj njezi kože počnu razmišljati već u dvadesetim godinama svog života.

Bore na licu

Bore su dio života i životnih promjena i nije realno očekivati da ih možete izbjeći, ali ono u što smijete vjerovati je da postoji način kako ih možete odgoditi barem za neko vrijeme te kako spriječiti pojavu novih bora.

Starenje je proces koji nije moguće zaustaviti, ali sa zdravim životnim navikama moguće je očekivati da se bore nećete primijetiti i da ćete još dugo moći uživati u mladolikom izgledu svoje kože.

Kako spriječiti nove bore? Prvo što možete učiniti i o čemu morate voditi računa je redovna njega lica. To podrazumijeva jutarnje i večernje rituale te upotrebu odgovarajuće kreme za lice.

Svako jutro nakon umivanja potrebno je na lice nanijeti kremu koja će nahraniti vašu kožu te ju zaštititi od negativnih vanjskih utjecaja kao i šminke. Navečer je važno ukloniti šminku te nanijeti hranjivu kremu za lice. Tijekom večernjeg tretmana treba biti nježan prema koži, kako ju ne bi oštetili i lagano umasirati odgovarajući proizvod.

Postoji nekoliko načina kako možete odgoditi bore na licu. Mišljenje stručnjaka je da je svakome od nas potreban odmor, jer dok spavamo koža luči dovoljno hormona, a zahvaljujući čemu će biti odmornija i elastičnija.

Smatra se kako je sunce jedan od glavnih krivaca za bore, a o tome trebaju razmišljati najviše oni koji se za vrijeme ljeta pretjerano izlažu suncu. Važno je da bez obzira na godišnje doba uvijek nanosite kremu sa zaštitnim faktorom te da sadrži cink oksid ili titan dioksid budući da mogu blokirati UVA zrake.

Želite li sačuvati zdravlje kože i pritom odgoditi prirodni proces starenja kože, potrebno je pojačati unos vitamina A i E. Vitamin A je važan jer stimulira proizvodnju kolagena dok vitamin E možete utrljati na mjesta gdje se najviše primijete bore.

Kožu možete pomladiti pomoću prirodne maske od meda i mlijeka. Potrebno je pomiješati 3 žlice mlijeka i 3 žlice meda te namazati po dekolteu, vratu i licu te držati nekoliko minuta i isprati mlakom vodom.

Papaju možete iskoristiti na nekoliko načina, pa i kao masku za lice. Potrebno ju je oguliti te nanijeti na lica. Otvorit će pore i osvježiti izgled.

Teško je zamisliti opuštanje ili bolje zdravlje duše i tijela bez masaža. Bez obzira za koju se masažu odlučili jasno je kako se radi o jednoj od najboljih metoda za opuštanje. Potrebno je opustiti mišiće na licu kako bi poboljšali cirkulaciju, a što će pozitivno djelovati na elastičnost kože. Za masažu je najbolje koristiti maslinovo ulje tako što ćete ga nanositi od sredine lica prema van.

Pored odgovarajućih proizvoda za njegu lica ne treba zaboraviti na životne navike koje isto tako mogu utjecati na zdravlje cijelog organizma, ali isto tako i na ljepotu. Ako ne želite razmišljati o tome kako ćete najbolje sakriti bore, savjetuje se da promijenite prehrambene navike kao i da prestanete pušiti.

Pušenje i alkohol dva su najveća neprijatelja kada je u pitanju ljepota kože, budući da usporavaju cirkulaciju i ubrzavaju proces starenja.

Ako razmišljate o zdravoj prehrani na popis namirnica treba uključiti i ribu budući da sadrži bjelančevine koje sudjeluju u procesu regeneracije kože. Od voća na popisu se treba naći avokado, budući da pored vitamina sadrži i masne kiseline koje hidratiziraju kožu na licu te papaja koja pomoću esencijalnih masnih kiselina pomaže očistiti kožu. Med je isto odličan jer sadrži sastojke koji obnavljaju kožu.

Trebali bi birati namirnice koje podrazumijevaju svježe voće i povrće uz pomoć kojih ćete organizmu pružiti dovoljno vitamina i minerala, a što će se pozitivno odraziti i na kožu, kosu i nokte. Jelovnik bi se trebao sastojati od zdravih namirnica u kojima ima dovoljno hranjivih sastojaka da zadovolje potrebu organizma.

I na kraju ne treba zaboraviti da je stres jedan od najvećih neprijatelja zdravlja, ali i lijepog izgleda. Nastojte svaku noć prikupiti između 6 i 8 sati sna i pronađite način kako izbaciti negativnu energiju.

Slijedi video o masaži lica koju možete napraviti kod kuće i s kojom ćete odgoditi znakove starenja:

Autor: S.Š., Foto: Yuganov Konstantin/Shutterstock