Kako spriječiti ispadanje kose

kosa

Teško je pomisliti kako postoji žena kojoj nije važno ima li zdravu kosu. Brojnim ženama je od velike važnosti imati lijepu i njegovanu kosu, jer se upravo ona smatra njihovim glavnim adutom i najljepšim ukrasom. Zdrava i lijepa kosa može biti razlog za osjećaj zadovoljstva, a osim toga pomaže i jačanju samopouzdanja.

Jeste li znali da je kosa ujedno pokazatelj svega što se događa u našem tijelu? Ona može biti mjerilo u kakvom je stanju organizam te kako tijelo reagira na nepravilnu prehranu i postojanje bolesti.

Potrebno je znati kako se sve što stavite u svoj organizam ujedno odražava i na izgled te kvalitetu kose. Ispadanje kose pokazatelj je svega što se događa u našem tijelu, a radi se o reakciji na vanjski ili unutarnji čimbenik koji najviše pogađa. To su moguće reakcije na neadekvatan šampon, prevruće sušilo za kosu i zagađen zrak.

U nastavku pogledajte video kako se riješiti ispadanja kose.

Mnoge žene će se zabrinuti kako se možda radi o ozbiljnom zdravstvenom stanju, ali dobro je znati kako postoje određene faze u životu kada kosa ispada, bilo nakon dijete i poroda, tijekom klimakterija te uzimanja kontracepcijskih pilula.

Isto tako postoje osobe koje su osjetljive na prijelazna godišnja doba kada kosa ipada više nego inače. Radi se o normalnoj pojavi i ciklusu kojim se kosa obnavlja te omogućuje rast novih i mladih vlasi.

Poznato je i da ispadanje kose može biti rezultat problema sa štitnjačom, bubrezima, jetrom ili poremećajem imunološkog sustava te zbog nedostatka cinka i željeza. Ispadaje kose obično prestaje kada organizam uspije uspostaviti ravnotežu, ali ako ispadanje potraje dulje od četiri tjedna, morate posjetiti liječnika i potražiti pomoć.

Važno je znati da i određene frizure kao što je konjski rep isto mogu dovesti do trajnog gubitka kose. Puno toga možete sami napraviti kako bi spriječili ispadanje kose, a tu se misli na što manje nošenje ukrasa i gumica za kosu. Izbjegavajte izbjeljivanje kose i ne farbajte se tako često.

Foto: Grekov’s/Shutterstock