Kako spriječiti celulit

sat aerobica

Bolje spriječiti nego liječiti. Slažete li se i vi s ovom rečenicom? Ipak je bolje kada do određenih tegoba uopće ne dođe jer tako ne morate potrošiti vrijeme i novac da bi se riješili svih ružnih podstanara zbog kojih se više ne osjećate lijepo. Vrijeme je da zaboravite na celulit i ružnu narančinu koru.

Kako spriječiti celulit? Što učiniti da se na kritčnim dijelovima kao što su bedra narančina kora uopće ne pojavi? Nažalost pojava celulita je povezana s nasljedstvom i zbog toga je nemoguće očekivati da se kod nekih neće pojaviti, ali zato ga možete smanjiti i da vam se ne primijeti izvana.

Što se prije okrenete zdravom načinu života i navikama koje podrazumijevaju raznovrsnu i uravnoteženu prehranu, tim prije ćete imati zadovoljavajuće rezultate i nećete nikada morati razmišljati o raznim kremama koje pomažu celulit učiniti manje vidljivim.

Slijedi nekoliko korisnih savjeta o tome kako spriječiti pojavu celulita. Stručnjci su uvjereni kako najgore što možete učiniti za svoje tijelo je nakon što ste izubili kilograme, ponovno ih vratiti zbog poznatog yo-yo efekta. Zbog velike količine stresa i ponovnog taloženja kilograma stvorit će se još više masnih naslaga.

Rješenje problema leži u aktivnosti. Ona je ključ uz pomoć koje ćete zaboraviti na postojanje celulita, a svi oni koji nemaju nasljednu crtu neće nikada morati razmišljati o narančinoj kori.

Potrebno je pronaći određenu aktivnost kao što je trčanje, plivanje ili aerobik. Za one koji nemaju volje za vježbanjem mogu svaki dan malo prošetati. Zašto je važno kretati se? Celulit se razvija najviše na područjima gdje je niska cirkulacija krvi i zbog toga je aktivnost potrebna.

Važno je izbjegavati određene namirnice zbog kojih dolazi do nakupljanja štetnih toksina, a umjesto njih konzumirati hranu koja u sebi ima antioksidanse. Isključite iz prehrane hranu bogatu masnoćom i slatkišima i tako smanjite rizik pojave celulita. Najbolji put prema prevenciji od celulita je hidratizacija uz pomoć 8 čaša vode te svježeg voća i povrća.

Autor: S.Š., Foto: Andresr/Shutterstock