Kako spasiti vezu

kako spasiti vezu

Kada se ljubavna veza nađe u krizi na partnerima je da odluče hoće li nastaviti dalje i pokušati popraviti ono što nije u redu ili će krenuti svatko svojim putem. Odluče li se na ostanak dobro je znati kako spasiti vezu i koje su se sve metode dosad pokazale učinkovitima.

Proces spašavanja veze ili braka ima smisla samo ako su obje strane u tome i ako smatraju da će tako biti sretnije i da im ostanak neće značiti nesreću, nego puno lijepih trenutaka u budućnosti. Nema smisla inzistirati na nečemu što je već odavno završilo, ali se ni jedna strana to nije usudila priznati.

Nakon što obje strane shvate kako njihova veza ima budućnost vrijeme je da se okrenu popravljanju odnosa i krenu od onog trenutka gdje je sve krenulo nizbrdo. Pritom treba naglasiti koliko je komunikacija važna i kako bez nje nije moguće postići puno toga, pa tako ni ispravljanje nastale štete.

Iako je svatko imao više puta priliku čuti kako ne treba dozvoliti da drugi utječu na njihovo mišljenje, prilikom spašavanja veze bilo bi dobro ponekad poslušati savjet najboljeg prijatelja ili prijateljice ili možda nekog od članova obitelji. To trebaju biti osobe koje vam samo žele dobro i koje će biti objektivnije za razliku od vas i moći će pružiti svoje viđenje situacije kao promatrač sa strane.

Mnogi problemi u vezama dolaze od činjenice kako se brojni parovi osjećaju zarobljeno i kao da ih je netko natjerao da se zaljube i provode vrijeme s određenom osobom.

Trenutak kada shvate da ne moraju biti u vezi na silu je važan jer tada će vjerojatno dobiti energiju i želju da se više posvete onome što imaju ili će jednostavno shvatiti da žele otići. Vrijedi pokušati razmisliti o tome što vama znači biti u vezi.

Kako bi mogli saznati ima li vaša veza budućnost savjetuje se da na neko vrijeme promijenite ponašanje i dogovorite se s partnerom oko toga da bi mogli malo eksperimentirati i pokušati biti više svoji. Pokaže li se nakon nekog vremena da zapravo ne idete jedno uz drugo i da ste previše različiti, toliko da veza više ne može funkcionirati, onda nije više važno kako spasiti vezu, nego kako pronaći sreću negdje drugdje.

Autor: S.Š., Foto: olly/Shutterstock