Kako smršaviti uz pomoć mjesečeve dijete

šalica čaja

Postoji mnogo dijeta od kojih su neke već dugo prisutne. Među njima se posebno ističe mjesečeva dijeta gdje je sve usredotočeno na lunarni kalendar. Iako se mnogima čini čudno i ne toliko stvarno, mjesečeva dijeta i dalje je na vrhu najpopularnijih dijeta.

Radi se o dijeti koja u obzir uzima jačinu gravitacijske sile mjeseca o kojoj najviše ovisi količina vode koju će tijelo zadržati. Zaboravite na svoje dosadašnje navike i okrenite se provjerenim metodama uz koje ćete izgubiti kilograme. Mnogo je onih koji smatraju kako mjesečeve mijene mogu utjecati na ono što se događa u životu čovjeka.

Ako ste dosada imali problema s viškom kilograma, sada više nećete imati. Važno je da ostanete koncentrirani i vjerujete kako ćete uspjeti. U ovoj dijeti je važno izdržati post koji traje 24 sata.

U tom je periodu potrebno suzdržati se od unosa hrane. Dosadašnja istraživanja su potvrdila kako se u 24 sata može izgubiti i do 2 kilograma. Ako mislite kako će vam to biti dovoljno i da ćete moći izdržati onda je mjesečeva dijeta kao stvorena za vas.

Dok traje post dozvoljeno je konzumiranje nezaslađenih napitaka kao što je čaj. Ne treba zaboraviti da u vrijeme posta treba i dalje nastaviti s uobičajenim tjelesnim aktivnostima.

Istraživanja su potvrdila kako tijelo može funkcionirati na rezervama do 24 sata i zato dijeta ne bi trebala predstavljati napor za organizam, a što je važno jer ne želite ugroziti svoje zdravlje. Većom količinom vode koju ćete unositi potaknut ćete oslobađanje tijela od svih štetnih sastojaka.

Post mora početi u vrijeme mjesečevih mijena, a to je vrijeme kada se mijenja i lunarno polje koje se nalazi na Zemlji.

Želite li znati više o mjesečevim mijenama?

Postoje četiri mijene, a kao prva se navodi mlađak. Tada se Mjesec nalazi između Zemlje i Sunca i mi ga tada ne možemo vidjeti. U kalendaru je zabilježen kao zacrnjeni krug.

Prva četvrt je iduća mijena koja dolazi šest dana nakon novog Mjeseca. U kalendarima ćete ga moći primijetiti po krugu gdje je samo lijeva strana zacrnjena.

Uštap je mijena kada se Zemlja nalazi između Sunca i Mjeseca, a tada je u potpunosti osvijetljen. Na kalendaru je prikazan kao prazna kružnica.

Posljednja četvrt je mijena gdje je položaj planeta isti kao u prvoj. U kalendarima ga možete prepoznati u obliku kruga gdje je desna strana zacrnjena.

Mjesečeva dijeta je efikasna i nema neželjenih posljedica. Ako tijekom posta osjetite neizdrživu glad, samo posegnite za čašom vode ili sokom koji ste sami napravili bez dodatka šećera.

Foto: andrey_l/Shutterstock